Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Strava KOD LUDBREGA

Stanodavca tjerao da pije, sve što ima prepiše na njega i slomio mu rebra

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U istražnom zatvoru i dalje se nalazi 46-godišnjak koji je počinio niz kaznenih djela na štetu tri godine starijeg muškarca iz okolice Ludbrega, a riječ je o slučaju koji je prilično sablaznio javnost. Vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika da se 46-godišnjaku produlji boravak u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a riječ je o kaznenim djelima i protupravnom oduzimanju slobode.

Sklapanje ugovora

Optužnicom se 46-godišnjaka tereti za kaznena djela koja je počinio u razdoblju od 7. do 22. listopada prošle godine u jednom mjestu kraj Ludbrega. Život 49-godišnjaka iz okolice Ludbrega u tom se razdoblju pretvorio u pravi pakao, a sve je krenulo naizgled benigno. On je s 46-godišnjakom dogovorio iznajmljivanje djela svoje kuće za stanovanje, no potom su krenuli problemi. Optuženi je, tereti ga se, odmah od 49-godišnjeg stanodavca zatražio da pristane na sklapanje ugovora o doživotnom uzdržavanju i to tako da ovaj sve svoje nekretnine, pokretnine i novac na računima prenese na njega. Dakako da je 49-godišnjak to odbio, no tri godine mlađi podstanar tada mu je počeo prijetiti. I ne samo to, postao je fizički nasilan prema njemu i kroz tih ga je petnaestak dana svakodnevno mlatio tako da je 49-godišnjak zadobio niz tjelesnih ozljeda, a između ostalog su mu slomljena dva rebra. Da situacija bude strašnija, 46-godišnjak je žrtvu prisiljavao da svakodnevno pije veće količine alkoholnih pića kako bi u etiliziranom stanju pristao na njegove zahtjeve i svu svoju imovinu prenio na njega. Ta jeziva psihofizička tortura na kraju je urodila plodom i 49-godišnjak se slomio i učinio sve što je tri godine mlađi podstanar tražio od njega.

Strah za život

– Oštećeni 49-godišnjak je zbog svega navedenog i u strahu za svoj život potpisao i ovjerio ugovor o doživotnom uzdržavanju, kojim okrivljeniku, nakon svoje smrti, u vlasništvo daje sve svoje nekretnine, pokretnine, novac i potraživanja. Ukupna vrijednost sve te imovine iznosila je najmanje 120 tisuća eura. Okrivljenog 46-godišnjaka tereti se da mu je potom oduzeo novčanik, bankovne kartice, osobnu iskaznicu i mobilni telefon, kao i da ga je više dana držao zaključanog u hotelskim sobama u Stubičkim Toplicama i Svetom Križu Začretje te ga prisiljavao na ispijanje alkoholnih pića – stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, a 49-godišnjaku prema zakonu prijeti ukupno do 15 godina zatvora, ako mu se dokaže krivnja.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

Upravo: Vatrogasci i policija na terenu, curi plin?

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

podravski na mjestu događaja

FOTO Autom sletio s državne ceste i “pokupio” tablu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati