Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Potražnja za stanovima u Ludbregu je, kako doznajemo, vrlo velika, a ponuda gotovih stanova još uvijek vrlo mala. No, u Ludbregu bi vrlo brzo moglo biti izgrađeno stotinjak stanova. Brojni od tih stanova već su i prodani. Najveće gradilište je ono pokraj autobusnog kolodvora, gdje je izgrađeno čak 36 stanova, a 27 ih je prodano. Radi se o novogradnji čakovečkog investitora koji je kazao da su većina kupaca domaći ljudi.

– Gotovo sve stanove kupili su Ludbrežani i stanovnici okolnih mjesta. Nekoliko stanova prodali smo i našim ljudima koji rade u inozemstvu. Hoće li ih oni rentati ili se misle vratiti, to ne znam – kazao nam je predstavnik investitora.

U Ludbregu je u tijeku izgradnja još nekoliko manjih projekata s pet ili šest stanova te jedna zgrada od dvadesetak stanova u kvartu pokraj dječjeg vrtića. U najavi je izgradnja još dvije stambene zgrade, a govori se o lokacijama pokraj tržnice. Također, zgrada bi se trebala izgraditi i na livadi nedaleko stadiona. Sve u svemu, u Ludbregu bi vrlo brzo moglo niknuti stotinjak novih stanova koji se mogu kupiti po vrlo različitim cijenama. Naime, u Ludbregu su stanovi prodavani ili se prodaju od 1350 eura do 2100 eura po kvadratu. Naravno, sve ovisi o lokaciji i kvadraturi stana ili o načinu plaćanja. Iako se stanovi po najnižoj spomenutoj cijeni više ne mogu naći, za 1800 eura moguće je pronaći stan u novogradnji do nekih 80 četvornih metara. Iako je i to mnogo novaca za prosječne hrvatske plaće, to je ipak značajnije manje nego u Koprivnici ili Križevcima.

Trebalo bi se graditi i na livadi nedaleko od stadiona

Kako smo ranije pisali, cijene u Koprivnice dosežu i 2600 eura po četvornom metru, u Križevcima je to nešto jeftinije, a Ludbreg je u ovoj konkurenciji cjenovno u osjetnije nižem razredu. No, u razgovoru s investitorima doznajemo kako se i tu očekuje da će cijene stanova na dobroj lokaciji rasti i do 2100 eura po kvadratu. Iako će planirane investicije vjerojatno zadovoljiti potražnju za stanovima u Ludbregu, jer čim završe na prodaji, odmah se i prodaju, posebice stanogradnja, ostat će još jedan veliki problem. Naime, većina ovih stanova bit će namijenjena prodaji, što će produžiti probleme sa stanovima za iznajmljivanje. Ako je u Ludbregu teško naći stan za prodaju, pronaći stan za najam još je teže. Tome je dokaz i najpopularnija stranica za online prodaju na području Hrvatske, gdje je rezultata u kategoriji „najam stana“ za Ludbreg nula aktivnih oglasa.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka

USKORO NATJEČAJ ZA RAVNATELJA BOLNICE, MATO DEVČIĆ RAZMIŠLJA O TREĆEM MANDATU:

“Skratit ćemo liste čekanja, urediti bolničku ljekarnu i objekt na Šoderici”

PANONSKA AVANTURA

FOTO/VIDEO Vožnjom kanuom i lađom po Dravi pomogli Udruzi Plava krila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati