Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
vesele se novoj regulaciji prometa

Stanovnici ove ulice već dvije godine trpe strahote. Pucaju im stropovi i prozori

Ovaj tekst je objavljen u tisaknom izdanju Podravskog lista

Nakon što se polovicom listopada završe radovi u Ulici Ivana Česmičkog, za motorna vozila zatvorit će se Ulica Čarda. Po zatvaranju ulice promet pješaka i biciklista privremeno će biti omogućen u razini željezničke pruge, a kad pothodnik bude gotov bit će to jedini prolaz iz Ulice Čarda prema Đelekovečkoj cesti.

Kako su nam potvrdili iz gradske uprave, naručena je izrada prometnog elaborata za novo uređenje raskršća Ulice Čarda i Ulice A. Daničića, kojim će se izmijeniti prednost prolaska na spomenutom raskrižju. Ove izmjene, koje im donose velike promjene, iako će njihova ulica postati „slijepa“, stanovnici ovog dijela grada pozdravljaju. Da će jednog dana biti dobro povjerila nam je susjeda Marijana.

– Mi već dvije godine trpimo neopisivu strahotu. Pogledajte kaj je to pri nama, da vidite vi naše prozore, rolete, tu je prašina, to je užas, lupanje, stropovi su nam popucali. A ovi glavni se samo budu došli slikat dok bude gotovo. Tak je bilo i dok je ovaj podvožnjak završen – kaže Marijana te opisuje svoju cjeloživotnu svakodnevicu.

– Strašno trpimo, to vam idu kamioni, jure motori, to nitko na brzinu ne pazi. Kad mi dođu unuci kao danas, strepim dok idu u dućan, tu nema više zebre, ničega. Jedno vrijeme ne budemo mogli preko, dok ne naprave podvožnjak, no jedva čekam da zatvore promet jer to kaj se tu događa je katastrofa. Šleperi, kamioni, užas kaj tu imamo, a sve je i zapušteno, tu su delali, raskopali pješečnjak, strgali ploče… Ujutro u 7 i dok ljudi idu doma u 15 sati, to je kolona, a u svakom autu po jedna osoba, nevjerojatno – ispričala nam je Marijana, koja je upravo u tom trenu ispraćala unuke koji su krenuli u obližnji trgovački centar po sladoled te im usput tri puta naglasila da budu posebno na oprezu kad prelaze preko ceste.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

cilj je plasman od pete do sedme pozicije

Markulin potvrdio naše napise: Radi se na novom travnjaku i stadionu, to su kapitalni projekti

Firefighter Stair Challenge

Koprivnički vatrogasci sudjelovali u humanitarnoj utrci u Zagrebu

obilazi 36 stajališta već punih 15 godina.

S radom kreće novi bibliokombi Gradske knjižnice

RIBIČKIM TURNIROM U TORČECU "SLAVI PRVI ROĐENDAN"

Branimir Dolenec: Druženjem želim zahvaliti svima koji su pomogli prije godinu dana

Spriječili veću štetu

FOTO Kućanski aparat uzrokovao požar u kupaonici, intervenirali vatrogasci i policija

Upišite pojam koji želite pretraživati