Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
USKORO KREĆE REKONSTRUKCIJA

Starčevićeva ulica će biti dvosmjerna s dva kružna toka

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Starčevićeva ulica u Koprivnici ići će u obnovu te će se za promet otvoriti u oba smjera, a na dva će križanja niknuti čak dva kružna toka. Potvrdili su nam to izvori iz Grada i dosadašnjim nagađanjima otklonili svaku sumnju. Jedino još uvijek nije poznat datum početka radova. Prije toga, za rekonstrukciju cijele Starčevićeve, od Basaričekove do ulaza u podvožnjak, trebat će pokrenuti niz radnji, a o svemu se glasalo na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća.

Grad je, naime, za njih osigurao 77 tisuća eura, a njime će financirati rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, kao i izradu projektne dokumentacije te ishođenje svih potrebnih dozvola. Ove će godine pokrenuti postupak javne nabave za odabir izvođača radova, a početak će izgradnje uskladiti s radovima na još uvijek aktualnoj aglomeraciji u susjednoj Pavelinskoj ulici.

Kako smo doznali, radovi u ulici u kojoj se nalazi i upravna zgrada Podravke moći će započeti tek kada se zaključe svi radovi sa strane stražnjeg ulaza u Podravkino skladište, popularnog naziva „trideset dvojka“, a sve kako ne bi došlo do dodatnih prometnih čepova. Koliko će se izmijeniti i vizura ulice blizu centra, dovoljno govore planovi o spomenutoj izgradnji čak dva kružna toka. Jedan će niknuti na trenutnom raskrižju kod srednje škole, odnosno pekare, dok će drugi biti na izlazu iz podvožnjaka prema Varaždinskoj, odnosno Zagrebačkoj ulici i Ulici Ivana Česmičkog.

Za gradnju potonjeg zadužene su Hrvatske ceste, budući da se radi o spoju dviju državnih cesta, dok će Grad platiti izradu projektne dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole. Ona će koštati 27 tisuća eura. Početak postupka javne nabave očekuje se ove jeseni, a trajati do deset mjeseci. Cesta bi se trebala proširiti, a očekuje se i postavljanje biciklističke staze za njihovo prometovanje u oba smjera. U najboljem slučaju, radovi bi mogli krenuti već krajem ove godine, tako da bi cesta bila obnovljena do kraja iduće. No, o konkretnim datumima još uvijek je prerano govoriti, zaključuju iz Grada.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

JESTE LI ZNALI?

Stavite ovaj začin na krpelja i sam će pobjeći

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati