Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Stari drveni most su mi maknuli, a nekako moramo do svoje kuruze!”

Branko, poljoprivrednik iz Rasinje, nedavno je zajedno sa suprugom radio na novom prilaznom mostu do svoje zemlje. Branku su, naime, tijekom čišćenja kanala uklonili dotadašnji, drveni most, zbog čega više nije mogao do svoje oranice. Tako je Branko zajedno sa suprugom odlučio sam postaviti betonske cijevi, koje su zatim zakopali kako bi mogli s lokalne ceste na svoje polje.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Tu je donedavno bio drveni most koji sam nekad davno izgradio. Kako su nedavno kopali kanal, tako su moj most uklonili. No, moram do svoje zemlje, već sam dogovorio da se pobere kukuruz, tako da sam odlučio ponovno napraviti si most, i to sam – rekao nam je Branko.

Iako je prijašnji most bio uzak, napominje, po njemu su se vozili svi, i lovci i drugi slučajni putnici i namjernici. Budući da je Branko obavljao posao koji bi trebao biti u nadležnosti Županijskih cesta, kontaktirali smo ih da nam pojasne o čemu se tu zapravo radi i smije li uopće netko sam na svoju ruku postavljati prilazni most.

– Gradnja novih prilaza bez suglasnosti upravljača cestom nije dozvoljena. Razlog vađenja nelegalno izgrađenog prilaza može biti narušena odvodnja putnim jarkom i prelijevanje vode na kolnik što je opasno, pogotovo u vrijeme smrzavanja – pojasnili su iz ŽUC-a, napomenuvši kako se prilazi odobravaju samo u iznimnim slučajevima, kada vlasnik nema drugačiju mogućnost dolaska na svoju parcelu poljskim putem.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI