Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
groblje neprikladno opremljeno za najranjivije

Stariji i teško pokretni do grobova svojih najmilijih dolaze teškom mukom

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Staze na gradskom groblju u Đurđevcu stvaraju probleme građanima, i to prvenstveno starijim osobama koje za hodanje koriste razna pomagala. Podloga od sitnih kamenčića nije pogodna ni za guralice ni za štake, kao ni za potpuno nepokretne osobe koje dolaze u invalidskim kolicima. Već duže stariji građani traže da se podloga na stazama prilagodi njihovoj populaciji, a i mlađi građani negoduju zbog sitnih kamenčića jer im nerijetko prilikom hodanja završavaju u cipelama.

Na taj problem upozorava i Tomislav Sokač, gradski vijećnik SDP-a. Stariji građani, ističe on, redovito imaju primjedbe na podlogu na stazama jer moraju dobro paziti na svaki korak.

– Najteže je građanima koji koriste guralice jer zapinju na podlozi od sitnih kamenčića, a postoji opasnost da zbog toga padnu i ozlijede se. I osobe koje dolaze u invalidskim kolicima imaju velikih poteškoća kako bi došle do mjesta na kojima su vječna počivališta njihovih najmilijih. Ni nama baš nije ugodno kad nam ti sitni kamenčići „upadnu“ u cipele – kaže Tomislav Sokač.

Stariji građani, dodaje on, redovito posjećuju grobove svojih najmilijih pa je nužno postavljanje nove podloge na stazama na gradskom groblju.   

– Grad bi svakako kao prioritet prilikom asfaltiranja trebao uvrstiti i staze na gradskom groblju, barem one glavne jer svaki put kad dođem na groblje čujem iste pritužbe osoba s invaliditetom i starijih građana. Mogu se postaviti i tlakavci, ali su oni puno skuplji i zahtijevaju i postavljanje rubnjaka – kaže Tomislav Sokač.

U gradskoj upravi ističu kako je o prijedlogu Tomislava Sokača vezanom uz mogućnost asfaltiranja glavnih staza na gradskom groblju nedavno raspravljalo i Gradsko vijeće i ocijenjen je kao opravdan. – Do blagdana Svih svetih jedan će dio staza na gradskom groblju biti uređen opločivanjem tlakavcima – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

pored svega još su mu i ustrijelili psa svena

Valenta je nešto zapeklo prilikom košnje: Skočio je do doktora i iz bolnice se nije vratio sedam godina!

DOZNAJEMO

Tri škole s područja naše županije od jeseni u eksperimentalnoj nastavi!

ĐURĐEVAC

Poduzetnička zona dobiva nove investitore! Dolaze dvije nove tvrtke…

bliže se upisi

FOTO Osnovnoškolcima se predstavljaju sve koprivničke srednje škole

među njima koprivničanka aleksandra

UPRAVO Hrvati u Zambiji oslobođeni su svih optužbi!

OBILJEŽEN PRVI NACIONALNI DAN UDOMITELJSTVA

Koprivničancu Mariu Prki uručena godišnja udomiteljska nagrada!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI