Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
groblje neprikladno opremljeno za najranjivije

Stariji i teško pokretni do grobova svojih najmilijih dolaze teškom mukom

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Staze na gradskom groblju u Đurđevcu stvaraju probleme građanima, i to prvenstveno starijim osobama koje za hodanje koriste razna pomagala. Podloga od sitnih kamenčića nije pogodna ni za guralice ni za štake, kao ni za potpuno nepokretne osobe koje dolaze u invalidskim kolicima. Već duže stariji građani traže da se podloga na stazama prilagodi njihovoj populaciji, a i mlađi građani negoduju zbog sitnih kamenčića jer im nerijetko prilikom hodanja završavaju u cipelama.

Na taj problem upozorava i Tomislav Sokač, gradski vijećnik SDP-a. Stariji građani, ističe on, redovito imaju primjedbe na podlogu na stazama jer moraju dobro paziti na svaki korak.

– Najteže je građanima koji koriste guralice jer zapinju na podlozi od sitnih kamenčića, a postoji opasnost da zbog toga padnu i ozlijede se. I osobe koje dolaze u invalidskim kolicima imaju velikih poteškoća kako bi došle do mjesta na kojima su vječna počivališta njihovih najmilijih. Ni nama baš nije ugodno kad nam ti sitni kamenčići „upadnu“ u cipele – kaže Tomislav Sokač.

Stariji građani, dodaje on, redovito posjećuju grobove svojih najmilijih pa je nužno postavljanje nove podloge na stazama na gradskom groblju.   

– Grad bi svakako kao prioritet prilikom asfaltiranja trebao uvrstiti i staze na gradskom groblju, barem one glavne jer svaki put kad dođem na groblje čujem iste pritužbe osoba s invaliditetom i starijih građana. Mogu se postaviti i tlakavci, ali su oni puno skuplji i zahtijevaju i postavljanje rubnjaka – kaže Tomislav Sokač.

U gradskoj upravi ističu kako je o prijedlogu Tomislava Sokača vezanom uz mogućnost asfaltiranja glavnih staza na gradskom groblju nedavno raspravljalo i Gradsko vijeće i ocijenjen je kao opravdan. – Do blagdana Svih svetih jedan će dio staza na gradskom groblju biti uređen opločivanjem tlakavcima – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati