Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Starijima kupnja karte prekomplicirana

Starijima kupnja parkirne karte noćna mora: Lovimo ljude da nam kupe kartu na ovom čudu

Nakon mjesec dana svojevrsne stanke vratila se naplata parkiranja u Đurđevcu. Naime, zbog uvođenja eura tijekom siječnja aparati za kupnju karata nisu radili jer je trebalo uskladiti cijene i za novi cjenik dobiti suglasnost gradskih vijećnika s obzirom na to da aparati ne mogu primati kovanice od jedan, dva i pet centi. Tako je koncesionar, tvrtka Best in parking, dobila zeleno svjetlo da zaokruži cijene na dvije decimale s tim da je druga nula kako bi aparati mogli raditi. Cijena sata parkiranja do kraja prošle godine bila je dvije kune odnosno 26 centi pa je po novom cjeniku zaokružena na 30 centi. Dnevna karata dosad je koštala 20 kuna odnosno 2,65 eura, a odsad će je vozači plaćati 2,7 eura.      

Ipak, za vozače je puno veći problem korištenje aparata za kupnju karata. Još lani su postavljeni novi aparati koji zahtijevaju da se prilikom kupnje karte upiše i registarska oznaka auta, a ta procedura stvara muke velikom broju vozača, posebno starijim građanima koji se teško nose s tehnološkim novitetima. Stari aparati vozačima su bili puno jednostavniji jer su samo ubacili kovanice i dobili isprintanu kartu.

– Za nas koji se ne služimo bilo kakvim aplikacijama i pametnim telefonima kupnja parkirne karte predstavlja pravu noćnu moru. Nigdje nema uputa koje bi nas vodile kako koristiti ovo čudo od aparata. Za nas bi bilo najbolje da se vrate stari aparati. Nikako se ne možemo snaći na novim aparatima i moramo tražiti pomoć za kupnju karte – kaže Slavica.

Pritužbe starijih građana bile su razlog i da oporbeni gradski vijećnici zatraže od gradske vlasti da se pokuša riješiti ovaj problem. I gradski su vijećnici istaknuli da bi najbolje bilo vratiti stare aparate koji ne zahtijevaju unos registarske oznake auta.

No, do vraćanja starih aparata, ističu u tvrtki Best in parking, neće doći, ali će ipak izaći u susret starijim građanima jer su svjesni da ima dosta vozača koji se ne snalaze dobro s najnovijom tehnologijom. – Pokraj aparata postavit ćemo upute kako se koriste i to bi starijim građanima trebalo olakšati njihovo korištenje. Novi aparati su uvedeni s ciljem da se vozačima olakša sama naplata jer sad kad kupe kartu ne moraju potvrdu izložiti na vjetrobranskom staklu, odnosno ne moraju se vraćati do auta. Sustav je povezan tako da čim ukucaju registarsku oznaku i plate kartu, naš kontrolor ima evidentiranu naplatu parkiranja. Na novim aparatima uskoro će se moći plaćati i raznorazni računi i to je još jedna prednost ove nove tehnologije – navode u tvrtki Best in parking.

FOTO: Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI