Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Staza je duga 11 kilometara i promovira turističke posebnosti

Đurđevačko Planinarsko društvo Borik uredilo je pješačko-rekreativnu stazu, a službeno otvorenje će biti upriličeno na Štefanje, 26. prosinca. Početak i završetak staze je utvrda Stari grad, a pješačka dionica proteže se kroz park-šumu Borik i posebni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci.

– Staza je duga 11 kilometara i promovira turističke posebnosti Đurđevca pa je zato polazišna i završna točka naša glavna atrakcija, Stari grad. Vjerujemo da će staza, u čijem smo uređenju imali podršku gradske Turističke zajednice, pobuditi veliki interes rekreativaca i dati svoj doprinos u privlačenju izletnika u Đurđevac – kaže Sanja Ivančan, predsjednica Planinarskog društva Borik.

Staza, dodaje ona, nema zahtjevne dionice pa je idealna za rekreativnu šetnju, koja je sve popularnija među brojnim građanima. Društvo planira i realizaciju projekta uređenja prve prave đurđevačke planinarske staze. Već je trasirana dionica od lovačkog doma u Mičetincu preko Mičetinskog jarka, Svete Ane i vinogorja kojom će se obogatiti i turistička ponuda.

– Dionica te staze duga je oko 17 kilometara, a kako obuhvaća i vinogorja, od nje će imati koristi i naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Tom stazom želimo promovirati naše prirodne ljepote i pokazati da se i u Podravini ima što za ponuditi planinarima, a u njeno uređenje intenzivno krećemo od početka iduće godine – kaže Sanja Ivančan.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

POSAO U PODRAVINI I PRIGORJU

Rastući trgovački lanac traži mesare, prodavače i voditelje

POSAO U DRŽAVNOJ TVRTKI

HŽ Infrastruktura traži 16 radnika i 33 pripravnika!

RADOVI U LISTOPADU

HŽ ima važnu obavijest za sve putnike

ZDRAVLJE U VAŠEM VRTU

Sadi se u rujnu i bere sve do proljeća: Ovo je najzdravija salata na svijetu

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Trgovački lanac iz prodaje povukao popularan proizvod zbog opasnosti za zdravlje djece

MISLI NA ZDRAVLJE

Ove jednostavne vježbe disanja učinkovito snižavaju visoki krvni tlak

Upišite pojam koji želite pretraživati