Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Staza je duga 11 kilometara i promovira turističke posebnosti

Đurđevačko Planinarsko društvo Borik uredilo je pješačko-rekreativnu stazu, a službeno otvorenje će biti upriličeno na Štefanje, 26. prosinca. Početak i završetak staze je utvrda Stari grad, a pješačka dionica proteže se kroz park-šumu Borik i posebni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci.

– Staza je duga 11 kilometara i promovira turističke posebnosti Đurđevca pa je zato polazišna i završna točka naša glavna atrakcija, Stari grad. Vjerujemo da će staza, u čijem smo uređenju imali podršku gradske Turističke zajednice, pobuditi veliki interes rekreativaca i dati svoj doprinos u privlačenju izletnika u Đurđevac – kaže Sanja Ivančan, predsjednica Planinarskog društva Borik.

Staza, dodaje ona, nema zahtjevne dionice pa je idealna za rekreativnu šetnju, koja je sve popularnija među brojnim građanima. Društvo planira i realizaciju projekta uređenja prve prave đurđevačke planinarske staze. Već je trasirana dionica od lovačkog doma u Mičetincu preko Mičetinskog jarka, Svete Ane i vinogorja kojom će se obogatiti i turistička ponuda.

– Dionica te staze duga je oko 17 kilometara, a kako obuhvaća i vinogorja, od nje će imati koristi i naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Tom stazom želimo promovirati naše prirodne ljepote i pokazati da se i u Podravini ima što za ponuditi planinarima, a u njeno uređenje intenzivno krećemo od početka iduće godine – kaže Sanja Ivančan.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

svjetski dan darivatelja krvi

FOTO/VIDEO Šibenčanin Tomislav stotu dozu krvi darovao u koprivničkoj bolnici nazvanoj po njegovom pradjedu

neće ga biti od srpnja do listopada

Hrvatska farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu jednog poznatog anbitiotika

MOGUĆI DULJI PUT KOČENJA

Državni inspektorat ima važnu obavijest za vlasnike više od 10 modela BMW-a

MISLI NA ZDRAVLJE

Svi pored nje samo prolaze misleći da je običan korov: Ova je biljka lijek protiv glavobolje i grčeva, čisti krv, smiruje živce…

PONOVNO STAVLJANJE U PROMET

HALMED ima obavijest za građane vezano uz jedan poznati lijek

MISLI NA ZDRAVLJE

Ako imate ovaj zdravstveni problem, trešnje nikako nisu voće za vas


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati