Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Proslavili 60. godišnju braka

Štefica i Franjo: Puno smo radili pa nije bilo vremena za svađu

Prije 60 godina počela je ljubav između Štefice i Franje Povijač, a nedavno je ovaj sretni par u društvu obitelji i prijatelja proslavio dijamantni pir. Ljubav Štefice i Franje započela davne 1963. godine na plesnjaku. 

Fotografija s vjenčanja

– Nekada se odlazilo na zabave i plesalo s curama, tako sam i ja upoznao svoju sadašnju suprugu Šteficu. Kroz ples smo se povezali, a za nekoliko mjeseci pitao sam je želi li se udati za mene – priča Franjo Povijač. 
U razgovoru su nam spomenuli kako se nekad nije tako dugo hodalo, već je sve išlo puno brže. 
– Za samo mjesec dana nakon dogovora bili su svatovi. Sve je išlo tako brzo da se slučajno mlada ne bi predomislila – nastavlja Franjo kroz smijeh. 

Dobili su priznanje pape Franje

Kada smo ih pitali koja je tajna sretnoga braka, oboje su jednoglasno odgovorili –  puno razgovora. 
– Bilo je problema i teških dana, ali nikada se nismo posvađali. Puno smo razgovarali, a i radili tako da nije bilo prilike za svađu – zaključuju „mladenci“ Štefica i Franjo. 
Nakon 60 godina braka, Šteficu i Franju drži zajedništvo, međusobno razumijevanje i poštivanje koje prenose na djecu i unuke. Treba napomenuti kako je ovaj bračni par dobio i priznanje Pape Franje i Varaždinske biskupije za šezdesetu obljetnicu braka.

Sretni par u društvu obitelji

FOTO: ustupila Melani Povijač

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI