Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Na račun Općine sjelo 320 tisuća eura, projektira se i tržnica

Stigao europski novac za dogradnju vrtića, raspisan još jedan natječaj

Od početka ove pedagoške godine u Dječjem vrtiću Fijolica u Novigradu Podravskom u uporabi je dodatni prostor dobiven rekonstrukcijom katnog dijela. Investicija u rekonstrukciju iznosila je 320.480,00 eura, a proteklih dana u općinu su stigle dobre vijesti i odluka da im se odobrava EU potpora odnosno povrat novca u stopostotnom iznosu.

-Nije bilo jednostavno u potpunosti zadovoljiti zadane kriterije i propise, ne propustiti niti jednu sitnicu: od prijave na fond, pravilne provedbe javne nabave, gradnje, opremanja, dostave sve dokumentacije nadzornom tijelu Fonda (mjerljivo u kg papira) i nije bilo jednostavno općini koja je pred nekoliko godina bila u povećim dugovima sve isfinancirati na vrijeme vlastitim novcem i pri tom uredno plaćati i sve ostale svoje obaveze od onih redovitih do onih povremenih i povećih kao što je plaćanje preko 1,3 milijuna kuna za asfaltiranje Treokraljskog puta – istaknuo je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek i podsjetio da je projekt rekonstrukcije dječjeg vrtića financiran iz Programa ruralnog razvoja, a radovi su trajali od srpnja prošle pa do travnja ove godine.

Izvodili su se građevinsko – obrtnički radovi, radovi na vodovodu i odvodnji, na okolišu, izvodile su stojarske i elektrotehničke instalacije te su se ugradila dva dizala. Rekonstrukcijom je uređen prostor za 12 mališana jasličke skupine, a općina je ovih dana objavila nabavu za projektiranje tržnice s pristupnom cestom u Novigradu Podravskom.

-Prostor na kojem se namjerava izgraditi tržnica nalazi se u središtu Novigrada Podravskog, povezan pristupnom cestom od Podravske magistrale preko Ulice Matije Gupca s Ulicom Blaža Mađera. Pristupna cesta proteže se od Podravske magistrale uz dvije poslovne zgrade i pored četiri stambene zgrade s jedne strane te uz obalu potoka Komornica s druge strane ceste – kazao je Brljek.

FOTO Arhiva PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati