Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DOBRA VIJEST ZA PRIPADNICE ŽENSKOG SPOLA

Stiže još jedan mamograf koji garantira udobnije preglede i preciznije nalaze

Digitalni mamografski uređaj s tomosintezom kakav je pred mjesec dana stigao u Križevce uskoro bi trebao biti nabavljen i za Đurđevac. Naime, Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije raspisao je poziv za dostavu ponuda za istovrsni uređaj. Bit će to veliko poboljšanje ove vrste zdravstvene usluge za Đurđevčanke.

Radi se o suvremenom uređaju koji će unaprijediti dijagnostiku i rano otkrivanje tumora dojke, koji je najčešći je oblik raka među ženama. Rano otkrivanje ove bolesti može biti presudno za uspješno liječenje i ishod, a upravo je mamografija, kao najbolja dijagnostička metoda, neizostavan alat u prevenciji i ranoj dijagnostici raka dojke. Digitalni mamografski uređaj s tomosintezom ima brojne prednosti nad starim uređajem među kojim je od velike važnosti veća udobnost za pacijenticu.

Procijenjena vrijednost nabave je 240 tisuća eura, bez PDV-a. Kako je navedeno u dokumentaciji o nabavi, u procijenjenu vrijednost uključena je i vrijednost jednog digitalnog uređaja za mamografiju koji je već nabavljen postupkom javne nabave male vrijednosti, tako da procijenjena vrijednost samog uređaja koji se nabavlja iznosi 120.000 eura.

Prema Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke za Koprivničko-križevačku županiju u sedmom ciklusu poziva, od siječnja 2022. godine do lipnja ove godine ženama je bilo upućeno 14.870 poziva, od čega je njih 6.220 dobilo poziv za drugi pregled te je u tom dijelu 86 nalaza bilo visokorizično.

Statistika Zavoda za javno zdravstvo KKŽ pokazuje da smo peta županija u Hrvatskoj s 57.4% odaziva, a prednjače Međimurska, Krapinsko-zagorska i Varaždinska.

Financijska sredstva za nabavu uređaja bit će osigurana u Financijskom planu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

FOTO KCKZZ

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

FOTO/VIDEO

Franović: Moja oaza vidljiva je iz svemira, temperatura nikad nije iznad 28 stupnjeva!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati