Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VRIJEDAN 150 TISUĆA EURA

Stiže moderan mamograf! Pregledi će biti udobniji, a nalazi precizniji

Briga o zdravlju dojki od iznimne je važnosti za svaku ženu, a Križevčanke će to uskoro moći činiti još kvalitetnije zahvaljujući novom digitalnom mamografu s tomosintezom koji će u četvrtak biti predan na korištenje specijalističkoj ordinaciji za radiologiju Krešimira Vlaheka.

– Stari mamograf dao je svoj maksimum i mijenjamo ga novim, puno naprednijim s mogućnošću očitavanja 3D snimki – kaže ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković.

Stari mamograf nabavljen je 2014. godine, u to vrijeme je bio vrijednosti 60 tisuća eura dok je novi vrijedan 150 tisuća eura, a nabavku je u potpunosti financirala Koprivničko-križevačka županija.

Digitalni mamografski uređaj s tomosintezom ima brojne prednosti nad starim uređajem među kojim je od velike važnosti veća udobnost za pacijenticu.

Prema Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke za Koprivničko-križevačku županiju u sedmom ciklusu poziva, od siječnja 2022. godine do lipnja ove godine ženama je bilo upućeno 14.870 poziva, od čega je njih 6.220 dobilo poziv za drugi pregled te je u tom dijelu 86 nalaza bilo visokorizično.

Statistika Zavoda za javno zdravstvo KKŽ pokazuje da smo peta županija u Hrvatskoj s 57.4% odaziva, a prednjače Međimurska, Krapinsko-zagorska i Varaždinska.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

posljedica poplava

FOTO/VIDEO Kod Botova uklanjaju vagone koje je uništila Drava u nedavnoj poplavi

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

Upišite pojam koji želite pretraživati