Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stiže novac iz Vlade, šteta višestruko veća od ‘pomoći’

Ovogodišnja je tuča diljem Koprivničko-križevačke županije uzrokovala velike štete na poljoprivrednim usjevima, ali na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi, a sad je zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske u našu županiju za pomoć u poljoprivredi stiglo 6,7 milijuna kuna.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

To je višestruko manje negoli je utvrđena šteta, na temelju procjena Povjerenstva.

Župan Darko Koren potpisao je s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković Sporazum o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na poljoprivredi Koprivničko-križevačke županije.

-Kako bi pomogla poljoprivrednicima, Koprivničko-križevačka županija objavila je Javni poziv – potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče, koji je bio namijenjen poljoprivrednicima s područja općina Gola, Drnje, Đelekovec, Legrad, Peteranec, Koprivnički Ivanec i Rasinja koji su prijavili štetu od tuče, a nemaju osigurane usjeve – dodaju u Županiji.

Podsjetimo, na sjednici županijskog Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda prihvaćena su konačna izvješća općinskih povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u ukupnom iznosu od 29,9 milijuna kuna. Sredstva dobivena od Ministarstva kroz zaključke će se rasporediti, kako navode u Županiji, isključivo onim poljoprivrednicima koji su se prijavili na spomenuti Javni poziv. Koliko ih se prijavilo i o kojem se ukupnom iznosu radi do zaključenja ovog broja nismo uspjeli saznati.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo je proljetno voće nevjerojatan prirodni lijek: Koristi se čak i protiv povišenog krvnog tlaka

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi

prometna nesreća u rasinji

VIDEO: Vozač Fiat Punta s 3,18 promila sletio u kanal


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati