Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

STIŽE PRŽIONA: Nezapamćeni toplinski val stiže i kod nas, bit će nesnosno!

Iz Državnog hidro meterološkog zavoda DHMZ upozorili su na novi toplinski val u cijeloj zemlji.

Kako navode, osim Jadrana, i unutrašnjost zemlje je nakon duljeg izostanka izraženije vrućine, na pragu toplinskog vala.

Ipak, navode prognostičari, u Hrvatskoj situacija ne bi trebala biti ekstremna kao na zapadu Europe. Prognoze ukazuju i da bi na kopnu toplinski val na samom kraju ovog tjedna ili početkom idućeg, barem nakratko, trebao biti prekinut ili ublažen.

“Na vrhuncu toplinskog vala u većini Hrvatske i okolnih zemalja očekuje se najviša dnevna temperatura između 35 °C i 40 °C. Zbog lokalnih uvjeta ona će ponegdje biti niža, ali ne isključujemo mogućnost niti za više vrijednosti” – navode u DHMZ-u.

Na kopnu će biti toplih noći s temperaturom višom od 20 °C – dodaju prognostičari i naglašavaju na postojanje mogućnosti premašivanja lokalnih dnevnih, odnosno tjednih rekordnih vrijednosti, pa čak i mjesečnih za srpanj dok je za premašivanje apsolutno najviših ikad izmjerenih temperatura na meteorološkim postajama vjerojatnost mala.

“Većini ljudi je od samih meteoroloških rekorda ipak važniji nepovoljan utjecaj visoke temperature i toplinskog vala na zdravlje ljudi. Upravo tom aspektu treba pridodati posebnu pozornost. Savjetuje se pridržavanje preporuka za javnost, praćenje vremenskih upozorenja i biometeorološke prognoze” – upozoravaju iz DHMZ-a

IZVOR: DHMZ

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati