Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stižu desetci milijuna kuna za nove vrtiće diljem naše županije, pogledajte gdje…

Grad Koprivnica na natječaj nacionalnog plana oporavka prijavio je dva vrtićka objekta, gradnju novih na Bajeru i u prigradskom naselju Herešinu. Odličnu vijest proteklih dana primila je gradska uprava – projekti su prošli stroge kontrole, a novac je osiguran – čak 24 milijuna kuna!

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Iz resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja dobili smo odluke da je Gradu Koprivnici odobreno 24 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava za gradnju potpuno dva nova vrtićka objekta vrijedna oko 43 milijuna kuna – priopćio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Dodao je kako je to velik iskorak, jednak projektu gradnje škole na Podolicama.

– Siguran sam da ćemo zbog svega što radimo za naše mališane biti prepoznati puno šire nego što su granice našega grada, kraja i regije – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Novi vrtić u Herešinu

Procijenjena vrijednost gradnje dvaju objekata je oko 43 milijuna kuna. Ovim projektima riješit će se mjesta u vrtiću za otprilike 300-tinjak djece, ne samo iz Koprivnice, već i iz općine Koprivničkih Bregi, koja je partner u ovom projektu.

Vrtić u Herešinu, koji već ima građevinsku dozvolu, predviđen je za tri odgojne skupine – dvije vrtićke i jednu jaslička, odnosno oko 50 djece. Sufinanciran je s iznosom od otprilike četiri milijuna kuna od ukupno potrebnih osam milijuna kuna. Vrtić na Bajeru imat će kapacitete za smještaj 14 mješovitih odgojnih skupina, odnosno oko 260 djece. Procijenjena vrijednost ukupne izgradnje je 35 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna kuna sufinancirano od strane ministarstva.

Koprivnica je, dodajmo, dobila više sredstava iz ove namjene nego primjerice Split.

Potporu za izgradnju i dogradnju dječjih vrtića dobile su i općine Virje, Đelekovec, Gola, Gornja Rijeka, Koprivnički Ivanec, Legrad i Sveti Petar Orehovec koje su projekte prijavile u suradnji sa županijskom Razvojnom agencijom PORA-om. Ukupna vrijednost ovih sedam odobrenih projekata je 18,5 milijuna kuna, a provedbom će se osigurati infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i to kroz šest vrtićkih i osam jasličkih odgojnih skupina odnosno za 216 djece.

Tako će se novi vrtići graditi u Goli, Koprivničkom Ivancu i Đelekovcu, dok su nadogradnje predviđene u Virju, Gornjoj Rijeci, Legradu i Svetom Petru Orehovcu. Najveća investicija je izgradnja nove zgrade vrtića u Goli koja će prema prvim procjenama koštati 10 milijuna kuna, a Općina Gola dobila je potporu od 4,3 milijuna. Zgrada će se graditi u samom središtu Gole i konačno će šest vrtićkih skupina biti smješteno na istom mjestu jer su trenutno mališani u Goli raspoređeni na čak tri lokacije.

– Općina Gola imat će izgrađen moderan, funkcionalan, energetski učinkovit dječji vrtić sa svim pratećim prostorima i sadržajima, kao i trajno riješen problem smještaja i uključivanja sve djece s područja općine u redovni predškolski program – navode u općini Gola.

U Đelekovcu će se izgraditi nova zgrada na prostoru iza škole vrijedna 5,5 milijuna kuna i to za dvije odgojne skupine, jasličku i vrtićku. I Koprivnički Ivanec će zahvaljujući potpori riješiti nedostatak smještajnih kapaciteta za mališane, a novi će se vrtić graditi nedaleko od nogometnog igrališta i predviđen je za 60 mališana u tri odgojne skupine, a u postojećoj zgradi planiran je smještaj za dvije jasličke skupine.  

U Virju će se nadograditi prostor za dvije odgojne skupine, dok su u Legradu,  Gornjoj Rijeci i Svetom Petru Orehovcu predviđene gradnje prostora za jasličke skupine. Općina Molve će, pak, dobiti 2,7 milijuna kuna za izgradnju vrtićke zgrade u Repašu. Izgradnja je predviđena uz školsku zgradu, a novi prostor bit će namijenjen za dvije odgojne skupine, jasličku i vrtićku.

U Karanama će se graditi novi vrtić

Križevci dobivaju novi vrtić. Vijest je to pristigla prošlog tjedna, a ona se odnosi na gotovo 2,5 milijuna kuna dodijeljenih bespovratnih sredstava. Novi će se vrtić graditi u Karanama, a ta je lokacija odabrana zbog toga što se nalazi neposredno u blizini željezničkog kolodvora kao i Poduzetničke zone u Ulici Nikole Tesle u kojoj radi velik broj roditelja. Radi se o lokaciji nekadašnjeg doma, koji je u vlasništvu Grada. Podsjetimo, Grad Križevci nedavno je na Javni poziv Ministarstva obrazovanja i znanosti prijavio projekt izgradnje područnog vrtića u naselju Karane, koji je „prošao“, čime je Grad uspješno ostvario pravo na sufinanciranje. Odobreno je sveukupno 2,448 milijuna kuna, a novi će vrtić moći primiti do 40-ero djece.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI