Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stjepan ne očajava: Teško bolujem, ali sam veseo kao mladić

Stjepan Maljak (65) iz Starigrada, prigradskog naselja Koprivnice, nedavno je otpušten iz bolnice pa se u četvrtak s otpusnim pismom uputio k svojoj obiteljskoj liječnici.

– Voda me napuhnula pa sam završio u bolnici. Oteknu mi noge, trbuh, sve. Ne sličim na sebe dok mi se to dogodi. Nije problem u bubrezima, već u srcu. Jako je slabo i ne tjera mokraću. Osim toga, fali mi krvi. Pukla mi je jedna žila na tankom crijevu. Sad bi trebalo ići u Zagreb to spaljivati, ali nisam u stanju. Srce je slabo i mogao bi ostati na stolu i nikad se ne probuditi – ispričao nam je Stjepan i dodao da bi morao još štošta drugo operirati, ali ne može.

– „Otišla“ su mi oba kuka i oba koljena, a imam i astmu. Sve me jako boli i volio bih da me operiraju, ali doktori se boje da ću umrijeti. Uz to, vele mi da imam šećer. Ma to nije istina. Šećer mi je 6,3, ponekad 7,3. Nije to nikakav šećer, a sad moram piti tablete – žali nam se Stjepan Maljak. Priča kako mu je zdravlje jako narušeno jer je u mladosti jako puno radio.

– U lipnju sam imao i dva infarkta. Od onda imam problema s pamćenjem – dodaje uz opasku kako se ipak može pouzdati u sebe, a to mu je najvažnije.  

– Ne mislim da je sad kraj svijeta jer sam bolestan. Štoviše, smatram se dečkom. Čak sam i spreman opet se oženiti, nakon što me prva žena ostavila, ali znam da nisam baš neka prilika jer sam nemoćan, a nemam ni novca – našalio se na svoj račun Stjepan. Zbog problema s kretanjem kupio si je električno vozilo na tri kotača, pa je sad mnogo mobilniji i ne ovisi o skupom taksi-prijevozu.

– Svi mi vele čuvaj se. A koga da se čuvam, tko mi kaj hoće? Ništ se ja ne sekiram. Život je takav kakav je. Danas jesi, sutra nisi  – zaključio je na odlasku veseljak Stjepan.

FOTO Mirela Ištvanović

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI