Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Što će od travnja biti s cijenama struje? Zabrinutost svih raste…

Za nešto manje od 2 mjeseca više neće biti ograničenih cijena struje, a samim time polako kreće zabrinutost građana, a tako i poduzetnika. Vladine mjere kojima se ograničava cijena struje za poduzetnike i kućanstva prestaju 31. ožujka pa je za pretpostaviti da znas iza toga čeka udar.

Trenutno je cijena ograničena na 59 eura po megavatsatu, a na veleprodajnom tržištu cijene su se ipak malo stabilizirale na 150 do 170 eura što je puno bolje nego prije godinu dana kad je cijena bila iznad 400 eura te u prosjeku 270 eura.

Irena Weber, direktorica Hrvatske udruge poslodavaca kaže da svi poslodavci očekuju na vrijeme dobiti informaciju što će nakon 31. ožujka biti s cijenama energenata jer je svim poslodavcima neophodna sigurnost i izvjesnost. S druge strane, građanima koji imaju ugovore s privatnim opskrbljivačima već stižu najave o poskupljenju od 1. travnja i upućuje ih se da se prebace na HEP.

-Mi smo zadužili nadležne ministre, prije svega ministra gospodarstva i ministra financija da pripreme i analiziraju situaciju za nakon 1. travnja., kaže predsjednik Vlade Andrej Plenković. Neke analize pokazuju da bi cijene trebale ostati na trenutnih 150 do 170 eura iduće dvije tri godine rekao je Dražen Jakšić ravnatelj Energetskog instituta i dodaje da vjeruje da će vlada nekako produžiti sadašnje mjere i iza 31. ožujka jer bi inače opskrbljivači bili prisiljeni dići cijene građanstvu. Najveći dio financijskog tereta kojim je omogućeno da potrošaći ove zime imaju jeftiniju struju je prebačen upravo na HEP.

Kako god, iz HEP-a poručuju da će svoje cijene uskladiti s odlukama Vlade, piše HRT.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IVAN RADELJIĆ, NOVI TRENER SLAVEN BELUPA, O PLANOVIMA, IGRAČIMA, BUDUĆNOSTI...

Želim da Koprivnica, baš kao u moje vrijeme, opet bude neosvojiva utvrda

Sudarila se dva automobila

FOTO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudarili se Opel i Peugeot ispred bolnice

problem u prekodravlju

Miljenko: “Međaš je prekopao državno zemljište, ljudi ne mogu do svojih posjeda”

NERADNI DAN

U Koprivnici se sutra ne naplaćuje parking

rogati konj

Generalićeva slika vrijedna 220 tisuća eura stiže u Đurđevac. Nepoznato je pod kojim uvjetima i u kakvom aranžmanu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati