Stradala penjačica na Kalniku – imala je sreću da su se tamo našli HGSS-ovci

Jedna je penjačica ozlijeđena prilikom penjanja na Kalniku, a dogodilo se to, doznajemo, u srijedu poslijepodne. Ona je zahvaljujući članovima HGSS-a spašena i transportirana u bolnicu.

-Kako bismo bili spremni kad zatreba, mi u HGSS-u često svoje penjačke vještine usavršavamo u slobodno vrijeme na obližnjim penjalištima. Član stanice Čakovec tako je penjao u srijedu na Kalniku – rekli su u HGSS-u i dodali:

-Za vrijeme penjanja u smjeru do kolege iz Čakovca se dogodio pad penjačice. Spašavatelj se odmah spustio niz stijenu do ozljeđene, obavio brzi pregled te pristupio saniranju ozljeda. Kako osobni paket prve pomoći nije osigurao kompletnu sanaciju pronađenih ozljeda, u dogovoru s članovima Stanice Koprivnica dogovoreno je korištenje opreme iz njihove oružarnice u obližnjem planinarskom domu, čime je još jednom potvrđena odlična umreženost Stanica i spašavatelja iz različitih dijelova Hrvatske – kazali su i istaknuli kako je ozlijeđena žena nakon imobilizacije spuštena do parkirališta i transportirana osobnim autom spašavatelja do HBO u Varaždinu gdje je predana djelatnicima u 20.30.

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI