Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZABRINJAVAJUĆE

Strašna istina o hrani u našim trgovinama: Umjesto mesa melju se kosti, evo što je s mlijekom, uljem…

Inspekcija je otkrila da mnogi proizvodi imaju lažne deklaracije te nisu napravljeni od sastojaka koji se navode, koriste se znatno lošiji sastojci ili se miješaju s jeftinijima, a sve se prodaje pod skupe namirnice.

Iskustvo je pokazalo kako proizvođači najčešće krivotvore sedam tipova namirnica, a otkriće je šokantno jer je uglavnom riječ o proizvodima koje svakodnevno koristimo u kućanstvu i bez kojih se u kuhinji gotovo ne može, piše Jutarnji list/Velika škrtica.

Prema podacima državnog inspektorata čak u 8 od 10 uzoraka bučinog ulja dodavano je drugo ulje dok se u maslinovo ulje najčešće dodaje suncokretovo, 10 posto uzoraka meda je krivotvoreno i nemaju dovoljan broj peludnih zrnaca, čak 16 posto kozjih i ovčjih sireva miješano je s kravljim. Analiza mlijeka je zastračujuća i čak u 16 od 25 uzoraka ima viši ili niži udio mlijeka od doznačenog. -Iako je sva hrana ispravna šokantna je količina lažnih informacija navedenih na deklaracijama.

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI