Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

Stručnjaci: Jedite redovito ovu namirnicu, od nje ćete duže živjeti!

Prema studiji koja je pokrila više desetaka istraživanja, ljudi koji redovito jedu orahe imaju veće šanse biti duže fizički aktivni i imaju manji rizik od srčanih bolesti kako stare. Naime, stručnjaci iz Škole javnog zdravstva Sveučilišta u Minnesoti smatraju da su razlog tomu hranljivi sastojci orašastih plodova i njihov efekt na zdravlje općenito. Oni su pratili 3.023 muškaraca i žena tijekom 20 godina i uspoređivali njihovo zdravlje s načinom prehrane, prenosi N1.

Orasi su odličan izvor omega-3 alfa-linolenske kiseline na biljnoj bazi, a za koju se pokazalo da utječe na zdravlje srca i mozga, kao i na zdravlje procesa starenja. Samo jedna šaka oraha ima niz hranljivih sastojaka koji jako dobro utječu na opće zdravlje. Sastoje se od četiri grama proteina, dva grama vlakana i 45 miligrama magnezija, a imaju i brojne antioksidanse, uključujući polifenole.

Konzumacija oraha također je povezana sa smanjenjem težine, a konzumenti oraha su pokazali značajno niže koncentracije glukoze u krvi od onih koji ne jedu orahe.

FOTO: Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati