Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Strukovna škola dobila Erasmus akreditaciju

Strukovna škola Đurđevac dobila je još jedno u nizu priznanja kvalitete i to u obliku Erasmus akreditacije za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koju je dodijelila Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dodijeljena akreditacija omogućuje pojednostavljen i siguran pristup financijskim sredstvima za organizaciju inozemnih mobilnosti učenika i nastavnog osoblja. Akreditacija je dodijeljena do kraja 2027. godine, čime će se učenicima u svim obrazovnim programima koje škola provodi omogućiti obavljanje stručne prakse u inozemnim tvrtkama, obrazovnim centrima i partnerskim strukovnim školama.

Za strukovne nastavnike Erasmus akreditacija otvara mogućnosti iznimno kvalitetnog stručnog usavršavanja u raznim obrazovnim organizacijama i gospodarskom sektoru kroz razne aktivnosti.

Na pripremi prijave za akreditaciju sudjelovali su projektni koordinator i Erasmus+ ambasador Branko Pleadin, ravnatelj škole Darko Špoljar te pedagog Filip Adaković, kao član školskog projektnog tima. Savjetodavnu pomoć u pripremi prijave pružili su Josip Ivoš, iskusni voditelj projekata Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače i Erasmus+ ambasador za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te Ana Huzjak, projektna koordinatorica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca.

– Dodijeljena akreditacija nastavak je svih projektnih aktivnosti naše škole u proteklom razdoblju. Od 2018. godine uspješno je provedeno ukupno sedam Erasmus+ projekata kroz koje je više od 100 učenika i 25 nastavnika sudjelovalo na mobilnostima u drugim državama Europske unije. Škola je dosad ostvarila uspješnu suradnju s 18 inozemnih škola, obrazovnih institucija i tvrtki iz deset zemalja – kaže Darko Špoljar.

FOTO: ustupila Strukovna škola Đurđevac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pobjede su u obje kategorije odnijele ekipe iz Koprivnice

FOTO Sedam školskih ekipa se natjecalo u pružanju prve pomoći

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo popularno voće lijek je za visoki krvni tlak

moje vrijeme

Potresno pismo slomljene bake: “Možda se nakon ovog djeca sjete svojih roditelja, a unuci baka i djedova…”

ISPLATA NACIONALNE NAKNADE ZA STARIJE OSOBE

Ovim će građanima idući tjedan na račune sjesti 150 eura

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na obiteljsku mirovinu

LJEKOVITO BILJE

Najzdravija salata na svijetu koju “nitko” ne jede: Djeluje antikancerogeno, antibakterijski i protuupalno


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati