Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Strukovna škola dobila Erasmus akreditaciju

Strukovna škola Đurđevac dobila je još jedno u nizu priznanja kvalitete i to u obliku Erasmus akreditacije za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koju je dodijelila Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dodijeljena akreditacija omogućuje pojednostavljen i siguran pristup financijskim sredstvima za organizaciju inozemnih mobilnosti učenika i nastavnog osoblja. Akreditacija je dodijeljena do kraja 2027. godine, čime će se učenicima u svim obrazovnim programima koje škola provodi omogućiti obavljanje stručne prakse u inozemnim tvrtkama, obrazovnim centrima i partnerskim strukovnim školama.

Za strukovne nastavnike Erasmus akreditacija otvara mogućnosti iznimno kvalitetnog stručnog usavršavanja u raznim obrazovnim organizacijama i gospodarskom sektoru kroz razne aktivnosti.

Na pripremi prijave za akreditaciju sudjelovali su projektni koordinator i Erasmus+ ambasador Branko Pleadin, ravnatelj škole Darko Špoljar te pedagog Filip Adaković, kao član školskog projektnog tima. Savjetodavnu pomoć u pripremi prijave pružili su Josip Ivoš, iskusni voditelj projekata Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače i Erasmus+ ambasador za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te Ana Huzjak, projektna koordinatorica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca.

– Dodijeljena akreditacija nastavak je svih projektnih aktivnosti naše škole u proteklom razdoblju. Od 2018. godine uspješno je provedeno ukupno sedam Erasmus+ projekata kroz koje je više od 100 učenika i 25 nastavnika sudjelovalo na mobilnostima u drugim državama Europske unije. Škola je dosad ostvarila uspješnu suradnju s 18 inozemnih škola, obrazovnih institucija i tvrtki iz deset zemalja – kaže Darko Špoljar.

FOTO: ustupila Strukovna škola Đurđevac

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI