Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sud oslobodio vozača koji je usmrtio pješaka kod Ludbrega, tužitelji se odmah žalili

Upravo smo doznali kako je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi državljanin Bosne i Hercegovine (36) oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo prometne nesreće s poginulom osobom.

-Okrivljenika se optužnicom tereti da je 3. siječnja 2016. u Ludbregu, nesmotreno upravljao osobnim automobilom marke Audi A6 velikom brzinom (oko 68 km/h) koja nije bila prilagođena smanjenoj vidljivosti u vožnji u noćnim uvjetima pod dometom oborenih svjetala te po klizavom kolniku zbog snijega. Tereti ga se da je zbog svega navedenog udario vozilom 73-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik i uslijed udara zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće – navode u ODO-u.

Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenih činjenica.

-Sud je oslobodio okrivljenika od optužbe s obrazloženjem da okrivljenik nije mogao niti trebao predvidjeti da će se na kolniku naći pješak koji prelazi kolnik pa da zbog toga nije bio dužan smanjiti brzinu svoje vožnje. Državno odvjetništvo smatra takav stav suda neprihvatljivim, jer pojava pješaka na gradskoj prometnici u 18:50 sati u neposrednoj blizini pješačkog prijelaza predstavlja potpuno očekivanu i predvidivu okolnost o kojoj svaki vozač mora voditi računa i tome prilagoditi brzinu vožnje – rekli su u žalbi.

U žalbi je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati Općinskom sudu u Varaždinu radi ponovnog suđenja.

FOTO Ilustracija

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI