Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) upozorila je građane na tvrtku Dryden Partners s Tajvana koja posluje u Hrvatskoj. Građanima nude razne financijske usluge, među kojima i štednju za mirovinu, no za poslovanje nemaju potrebna dopuštenja, prenosi Mirovina.hr

Problem je u tome što tvrtka nije registrirano u Hrvatskoj niti ima notifikaciju Hanfe za pružanje takvih usluga.

– Pregledom stranice društva nije utvrđeno da postoji odobrenje nadležnog regulatora za pružanje tih usluga. Također, društvo nije registrirano u hrvatskom Sudskom registru niti se nalazi na popisu notificiranih društava Hanfe za neposredno pružanje usluga u Hrvatskoj. Navedeno društvo nema odobrenje za pružanje investicijskih niti ostalih usluga na području Hrvatske koje se spominju na internetskoj stranici, navode iz Hanfe. 

“Hanfa ne raspolaže dodatnim informacijama o poslovanju tog društva, niti je nadležna za nadzor zakonitosti njegova poslovanja te ne može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji uspostave poslovni odnos s društvom. Stoga pozivamo ulagatelje s područja Hrvatske na oprez prilikom ulaska u bilo kakav poslovni odnos s navedenim društvom”, dodali su.

Registar društava koja imaju odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, registar vezanih zastupnika te popis notificiranih pružatelja financijskih usluga iz drugih država članica Europske unije za izravno pružanje usluga na području Republike Hrvatske dostupni su na internetskim stranicama Hanfe.

Na internetskoj stranici Hanfe dostupan je i registar notificiranih društava za upravljanje investicijskim fondovima te Hanfa poziva ulagatelje da prije stupanja u poslovni odnos s bilo kojim investicijskim društvom ili društvom za upravljanje investicijskim fondovima provjere ima li  potrebne licence i je li se notificiralo za pružanje usluga na području Hrvatske.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ŽELIMIR MEŠNJAK O NOVOM ANGAŽMANU, BIVŠEM KLUBU I KARIJERI

Savjest mi je čista, nisam odgajan da zamjeram. Slaven je ljubav i emocija, a Osijek veći izazov

Najviše dva po domaćinstvu

Općina nudi 300 eura svakome tko udomi psa iz azila, ali pod jednim uvjetom…

Podravski na mjestu događaja

VIDEO Prometna nesreća upravo u Koprivnici, biciklist prevezen u bolnicu

POGLEDAJTE KOJI KUĆNI BROJEVI

Dvije će ulice u petak biti bez vode

obavijest za potrošače

U hrvatskom proizvodu otkrivene povišene razine potencijalno kancerogene tvari

MALIŠANE TRADICIONALNO ČEKA PODJELA SLATKIŠA

Moto Mrazovi po 20. puta stižu na Zrinski trg!

Upišite pojam koji želite pretraživati