Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
FILMSKA POTJERA U KOPRIVNICI

Susjedi bosi trčali za maloljetnim lopovom: “Moraju znati da s nama nema zajebancije”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prava filmska potjera odvijala se u utorak, 9. travnja, u večernjima satima na Peteranskoj cesti u Koprivnici. Stanari ulice dali su se u lov na osobu koja im je poremetila mirnu večer provalom u obližnju trgovinu. Kako su nam potvrdili iz PU Koprivničko-križevačke, maloljetnik je u utorak provalio u trgovinu iz koje je otuđio više desetaka eura. Nakon počinjenja kaznenog djela, spriječen je u bijegu od strane građanina koji ga je zadržao do dolaska policijskih službenika. Potražili smo susjede kako bi doznali što se točno dogodilo. Objasnili su nam da se tog utorka, u večernjim satima, oglasio alarm te ih je to automatski izazvalo da pogledaju kroz prozor.

– On je izlazil van, a mi nismo čekali, nego smo automatski istrčali iz kuće i krenuli ga loviti, svi smo bili bosi. Ja sam stala u jednom trenu jer su došli drugi koji su krenuli za njim s autom. Brzo su mu prepriječili put i to je bilo to. Čuvali smo ga dok nije došla policija. On je bio miran, nije se sukobljavao, bio je pijan, mršav i slab, nikaj nije mogel – ispričala je susjeda koje se itekako začudila kad smo joj priopćili da je odbjegli provalnik dječak od svega 16 godina. Trgovina na Peteranskoj u nekoliko je navrata bila na meti kradljivaca, ali ovo je, prema sjećanju naše sugovornice, prva provala. Susjedi su složni i dobro su reagirali te upozoravaju one kojima bi takvo što ubuduće palo na pamet da se sigurno neće dobro provesti.

– Moraju znati da se ne smiju s nama zajebavati – rekla nam je na kraju. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe, protiv maloljetnika će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te obavijest nadležnom zavodu za socijalni rad.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati