Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Susjedov sin stalno na vrt navozi razni otpad i zaštopava nam odvodnju!”

Barica Krapinec iz Koprivničkih Bregi tvrdi kako zbog neodgovornih susjeda trpi štetu u svom vrtu, a odmah uz svoje imanje dobila je i pravo ruglo. Na susjednom imanju, kaže ona, već duže susjedov sin kojima ima građevinsku tvrtku navozi razni otpad pa ta parcela izgleda poput odlagališta.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ne samo da sam dobila odlagalište otpada uz svoje imanje, nego je susjedov sin navoženjem „podigao“ njihovu parcelu iznad moje, čime je zaštopao odvodnju kišnice. Sad je nakon svake kiše moj vrt poplavljen jer se kišnica više ne može normalno slijevati – kaže Barica Krapinec.

Barica Krapinec

U više navrata, dodaje ona, prigovorila je susjedu da ne koristi vrt za odlaganje otpada, a žalila se i Općini, no komunalni redar nije ništa konkretno učinio nakon njenog prigovora.

– Bez obzira na to što je to privatno imanje, mislim da je nedopustivo da služi za odlaganje otpada. Tko zna ima li među tim ciglama i betonom opasnog otpada koji može naštetiti okolišu i našem zdravlju. Kako Općina nije reagirala na moju prijavu, odlučila sam javno progovoriti o svom problemu – kaže Barica Krapinec.

Stevo Jelić, sin vlasnika susjednog imanja, ističe kako navozi isključivo šutu koja se poslije zavozi pa ne krši bilo kakav propis. Između ostalog, ističe on, to je potvrdila i inspekcija koju mu je poslala susjeda Barica.

– Na toj parceli izgradit ću skladište koje mi je potrebno, a u tijeku je postupak parcelizacije kako bih dobio potrebne dozvole za gradnju. Čim to riješim, šuta će biti zavožena, a odgovorno tvrdim da poplavljivanje vrta nema nikakve veze sa mnom. To je močvarni teren i prije nego što sam počeo navoziti našu parcelu vrtovi su „plivali“ nakon kiša. Kad dobijem građevinsku dozvolu, namjeravam izgraditi i maleni zid kako bih Barici dokazao da na njen vrt nikako ne ide kišnica s naše parcele – zaključio je Stevo Jelić.

Mato Kuzminski, načelnik Općine Koprivnički Bregi, kaže kako je komunalni redar bio na terenu nakon prijave Barice Krapinec te da nije utvrdio nikakve nepravilnosti.

– To je privatna parcela i kako nema odlaganja opasnog otpada, Općina nema ovlasti za bilo kakvo postupanje. Ako susjeda smatra da se krše druge odredbe zakona, treba se obratiti građevinskoj inspekciji – dodao je Mato Kuzminski.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati