Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Susjedski spor završio na sudu: Vesna i dalje može hodati i voziti po Slavkovoj međi

Susjedske nesuglasice u jednom koprivničkom prigradskom kvartu nastavile su se na koprivničkom Općinskom sudu, no Slavko na kraju ipak nije uspio u naumu – spriječiti Vesnu da prolazi preko njegove parcele za koju, potvrđeno je, ima pravo služnosti.

Članak je izašao u tiskanom izdanju Podravskog lista

Slavko je tražio od suda da joj zabrani „zadiranje u dio nekretnine te da mu omogući nesmetano podizanje ograde na tom mjestu svoje čestice, koja se nalazi do čestice čija je vlasnica upravo Vesna“.

– Želim da joj se to zabrani pod prijetnjom novčane kazne od 30.000 kuna. Zbog zadiranja moj posjed ili u slučaju da bi onemogućavala izvođenje radova – rekao je Slavko, dok je sud nakon brojnih dokaza i iskaza susjeda odabrao stranu!

– U konkretnom slučaju legitiman je posjed prava služnosti na spornoj nekretnini u korist susjedne nekretnine i to više od 20 godina – smatra sud koji je odbio Slavkov zahtjev da se Vesni zabrani prolaz.

– Pa međa između nekretnina jasna je i vidljiva te označena. Dužinom međe nalazi se ograda koju je postavila upravo susjeda, a samo manjim dijelom nema ograde. U zadnje vrijeme neovlašteno zadire u moj posjed pa čak i svojata prava na dijelu moje nekretnine preko koje prolazi. U svibnju 2021. uklonila je zemlju s dijela moje nekretnine koju sam postavio, pa sam morao postaviti ogradu od betonskih dasaka. No, ona je uklonila i dio te ograde – branio se Slavko.

Ističe kako je čak odvjetničkom opomenom Vesni zabranio da to radi, a ona mu je uzvratila novim dopisom u kojem, kako kaže, navodi da ima prava pod izlikom da se radi o samopomoći jer da je ona stekla dosjelošću pravo prolaza i provoza te da je dio Slavkove čestice njoj neophodan i potreban nužni prolaz.

– Moguće da je tužitelj upisan kao vlasnik dijela parcele, no to je već niz godina dio kolnog ulaza moje obitelji. Nikako nisam „zadirala“ u tužiteljev posjed. Ma on pokušava promijeniti stanje kakvo je bilo već 50 godina, u smislu pristupa na nekretnine te je jednom onemogućio pristup s javnog puta motornim vozilom – rekla je Vesna prilikom suđenja.

Potvrđeno je i kako je krajem svibnja 2021. tužena iskoristila institut samopomoći kako bi si ponovno omogućila pristup motornim vozilom na svoju nekretninu kolnim putem kojim oduvijek i ide.

– Pa imam i zakonsko pravo na nužni prolaz do svoje nekretnine – rekla je, dok je Slavko u tužbi i tijekom postupka tvrdio da ga je tuženica uznemiravala u posjedu njegove nekretnine, međutim, na kraju nije uspio u naumu.

FOTO: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI