Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Brojna događanja do subote u Hlebinama

Sutra kreću Dani svete Katarine

Ovoga tjedna u Hlebinama sve će biti u znaku obilježavanja Dana svete Katarine! Dani sv. Katarine organiziraju se u suradnji TZP Središnja Podravina s Općinom Hlebine i svim udrugama koje djeluju u Hlebinama.

Župna crkva u Hlebinama posvećena je sv. Katarini pa je to prilika za organizaciju niza kulturnih, zabavnih i edukativnih događanja tijekom tri dana trajanja manifestacije od četvrtka, 23. do subote, 25. studenog.

Prvo u nizu takvih događanja održat će se u četvrtak 23. studenog u Društvenom domu u sklopu Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama s početkom u 18 sati. Ondje se organizira stručno predavanje pod naslovom ‘Značaj očuvanja i revitalizacije kruške tepke’, a ujedno se pozivaju svi proizvođače destilata da donesu svoje proizvode na kušanje kako bi nakon predavanja dobili stručno mišljenje i savjete. Napominjemo da će ovo ujedno biti prezentacija projekta očuvanja starinskih sorti voća, pogotovo kruške tepke, koji TZP Središnja Podravina provodi u suradnji s OPG Mladena Mesarova iz Virja i uz pomoć savjetnika Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede.

Obilježavanje se nastavlja u petak 24. studenoga s početkom u 19 sati bit će predstavljanje kulturno-povijesne baštine općine Hlebine u Domu mladih u Koprivnici. U programu će sudjelovati polaznici Dječjeg vrtića „Leptirić“ iz Hlebina, učenici Područne škole Josipa Generalića iz Hlebina i Župni zbor sv. Katarine. Bit će to ujedno i predstavljanje svih udruga i društava s područja općine Hlebine, od onih športskih i lovačkih, preko umjetničkih do Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Vrhunac obilježavanja Dana sv. Katarine bit će u subotu 25. studenoga, na sam blagdan sv. Katarine. Svečanu svetu misu u župnoj crkvi sv. Katarine u 11 sati predslavit će vlč. Miro Denac uz domaćeg župnika mons. Josipa Đurkana. To će ujedno biti prilika za blagoslov obnovljenog baroknog oltara sv. Katarine.

Proslava će se nastaviti u Gabajevoj Gredi gdje će u središtu sela biti postavljena nova informativna ploča s podacima o naselju, a nakon toga slijedi druženje u tamošnjem Ribičkom domu. Uz to bit će i prigodni sajam domaćih proizvoda i rukotvorina. Istoga dana u 18 sati u Društvenom domu u Hlebinama bit će otvorenje izložbe slika i skulptura pod nazivom „Sveta Kata, snega na vrata“ koju organiziraju članovi udruge Hlebinski slikari i kipari naive. Svi su pozvani na otvorenje ove izložbe kao i na brojna druga društvena događanja u Hlebinama koja će se nastaviti i tijekom sljedećih mjesec dana, odnosno kroz gotovo cijeli prosinac.

FOTO TZP Središnja Podravina

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

završena je prva faza projekta

Starinska voćka zasađena u još dva podravska mjesta

PRVA FAZA UREĐENJA JE U TIJEKU

Radnici Komunalca posadili više od 100 stabala na groblju u Goli

Podravski na mjestu događaja

FOTO: Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno pored automobila nedaleko od Koprivnice

radovi vrijedni 132 tisuće eura

FOTO Općina je modernizirala 270 metara nerazvrstane ceste

razigran i rastrčan iako se uvelike razlikuje od ostalih pasa

FOTO/VIDEO Tronožni psić Jacky pravi je lajavi veseljak!

stvarat će prijeko potreban hlad

Na dječjem igralištu posađene lipe i likvidambri

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati