Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Svaka mora platiti 300 kuna: Tri Rumunjke krale po Križevcima, neće u zatvor

Tri Rumunjke koje su krajem prošle godine uhićene nakon krađe u drogeriji DM u Križevcima, osuđene su na Općinskom sudu u Bjelovaru. Anca-Gabrela (19), Lidia-Samara (20) i Mihaela-Simona (38) proglašene su krivima i osuđene uvjetnim zatvorom.

One su 21. prosinca prošle godine iz DM-a u Ulici kralja Tomislava u Križevcima, ukrale parfeme i drugu kozmetiku ukupne vrijednosti od 3.388 kuna. Krađu su počinile tako da su s originalne ambalaže proizvoda koje su ukrale, skinule zaštitne magnete i nakon toga stavljale ih u toaletnu torbicu. Tako su ‘maznule’ nekoliko parfema, no najskuplji predmeti bila je šminka. Sve tri žene osuđene su sa po pet mjeseci uvjetnog zatvora, uz rok kušnje od jedne godine. Svaka mora platiti i po 300 kuna sudskog paušala. U zatvor neće ići ukoliko u roku od godine dana u Hrvatskoj ne počine novo isto ili teže kazneno djelo. Krađe parfema i druge kozmetike u našem kraju nisu rijetkost.

Policija i pravosuđe tim se kriminalnim ‘fenomenom’ počesto bave, a posebno je zanimljiv slučaj koprivničke poduzetnice koja je na Općinskom sudu u Koprivnici u travnju optužena da je zajedno s prijateljicom krala u koprivničkoj poslovnici DM-a. Što je posebno šokantno u tom slučaju je činjenica da su poduzetnica i njezina prijateljica često posjećivale obje koprivničke poslovnice DM-a i na Florijanskom trgu s prodavačicama stvorile odnos povjerenja kojeg su zlorabile tako što su im ‘krale pred nosom’. Na krađe su ih upozorile djelatnice DM-a iz Supernove koje su ih prve otkrile na kamerama. Tada su otkrivene i kazneno prijavljene.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ZAKLJUČAO SE I IZGUBIO KLJUČ

Umirovljenik ne može izaći iz kuće. Vatrogasci i policija na terenu

OBAVIJEST KUPCIMA

Poznati trgovački lanac: “Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo da nam se javite s računom”

svojim rukama stvara čaroliju

FOTO/VIDEO Iz Anitine radionice već dvije godine izlaze vještice i vile

EURO KVALIFIKACIJE

FOTO Sjajna atmosfera! Puna dvorana bodri Hrvatsku na putu prema Europskom prvenstvu

KALINOVČANKA SE BAVI IZRADOM PREPOZNATLJIVIH SUVENIRA

FOTO/VIDEO Jasminka Miklić prodaje pijesak. Turistima je postao omiljeni suvenir

GUME, MJEŠOVITI OTPAD, NEMA ČEGA NEMA, UNATOČ JASNOJ ZABRANI

VIDEO Šume su pune smeća, čitatelj nam otkrio još jednu kritičnu lokaciju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati