Svaka mora platiti 300 kuna: Tri Rumunjke krale po Križevcima, neće u zatvor

Tri Rumunjke koje su krajem prošle godine uhićene nakon krađe u drogeriji DM u Križevcima, osuđene su na Općinskom sudu u Bjelovaru. Anca-Gabrela (19), Lidia-Samara (20) i Mihaela-Simona (38) proglašene su krivima i osuđene uvjetnim zatvorom.

One su 21. prosinca prošle godine iz DM-a u Ulici kralja Tomislava u Križevcima, ukrale parfeme i drugu kozmetiku ukupne vrijednosti od 3.388 kuna. Krađu su počinile tako da su s originalne ambalaže proizvoda koje su ukrale, skinule zaštitne magnete i nakon toga stavljale ih u toaletnu torbicu. Tako su ‘maznule’ nekoliko parfema, no najskuplji predmeti bila je šminka. Sve tri žene osuđene su sa po pet mjeseci uvjetnog zatvora, uz rok kušnje od jedne godine. Svaka mora platiti i po 300 kuna sudskog paušala. U zatvor neće ići ukoliko u roku od godine dana u Hrvatskoj ne počine novo isto ili teže kazneno djelo. Krađe parfema i druge kozmetike u našem kraju nisu rijetkost.

Policija i pravosuđe tim se kriminalnim ‘fenomenom’ počesto bave, a posebno je zanimljiv slučaj koprivničke poduzetnice koja je na Općinskom sudu u Koprivnici u travnju optužena da je zajedno s prijateljicom krala u koprivničkoj poslovnici DM-a. Što je posebno šokantno u tom slučaju je činjenica da su poduzetnica i njezina prijateljica često posjećivale obje koprivničke poslovnice DM-a i na Florijanskom trgu s prodavačicama stvorile odnos povjerenja kojeg su zlorabile tako što su im ‘krale pred nosom’. Na krađe su ih upozorile djelatnice DM-a iz Supernove koje su ih prve otkrile na kamerama. Tada su otkrivene i kazneno prijavljene.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI