Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Koprivničanec s kanadskom adresom istinski zaljubljenik u oldtimer vozila

Svenova strast su oldtimeri, a posjeduje i Dodge, nekadašnje vlasništvo obitelji Capone

Nekome, zapravo većini nas, je to samo stari automobil, no za Svena Golca rođenog Koprivničanca sa adresom u kanadskom Montrealu to su posebna vozila koja su izrađena prije više desetljeća, a u isto vrijeme i istinska strast.

Sven je oldtimerima posvećen već nekoliko godina te je uspio skupiti zavidnu kolekciju. Interes za vozila pojavio se još u ranoj mladosti kad je iz Hrvatske iselio u Miami i vidio što se sve vozi po njihovim cestama.

– Nakon 7 godina života u Americi preselio sam Montreal u Kanadu gdje živim već 20- tak godina i bavim se izradom kuhinja i kupaona po mjeri. Kanadske kuhinje i kupaonice su vrlo slične američkim pa nerijetko imaju i do 70 kvadrata što je otprilike kao jedan prosječan stan kod nas u Hrvatskoj- kratko je objasnio Sven Golec svoj životni put.
U zadnje vrijeme ozbiljno se bavi svojom strašću, oldtimer vozilima te je odlučio njih nekoliko uvesti u Hrvatsku.

-Jedan od modela koje posjedujem je atraktivan Dodge Sedan iz 1938 godine unikatni primjerak kojem je prvi vlasnik bio Salvatore Capone jedan od članova poznate svjetske obitelji Capone – istaknuo je Sven.

Otkako se učlanio u Oldtimer klub u Hrvatskoj, Sven kaže da mu je želja približiti što više modela hrvatskim i europskim zaljubljenicima u takva vozila.

-Amerika i Kanada su raj za takva vozila, a ja upravo to želim da se takva vozila viđaju češće na našim cestama. U svojoj kolekciji osim Dodgea imam i GMC Caballero pick up V8, Cadillac Lincoln Continental, Ford pick up iz 1965, Rolce Royce, pa tako i desetak oldtimer motocikala. Želio bi kad se vratim u mirovinu u Hrvatsku uživati u vječnim i neponovljivim klasicima- najavio je svoje planove Sven Golec.

FOTO PRIVATNA ZBIRKA

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati