Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Koprivničanec s kanadskom adresom istinski zaljubljenik u oldtimer vozila

Svenova strast su oldtimeri, a posjeduje i Dodge, nekadašnje vlasništvo obitelji Capone

Nekome, zapravo većini nas, je to samo stari automobil, no za Svena Golca rođenog Koprivničanca sa adresom u kanadskom Montrealu to su posebna vozila koja su izrađena prije više desetljeća, a u isto vrijeme i istinska strast.

Sven je oldtimerima posvećen već nekoliko godina te je uspio skupiti zavidnu kolekciju. Interes za vozila pojavio se još u ranoj mladosti kad je iz Hrvatske iselio u Miami i vidio što se sve vozi po njihovim cestama.

– Nakon 7 godina života u Americi preselio sam Montreal u Kanadu gdje živim već 20- tak godina i bavim se izradom kuhinja i kupaona po mjeri. Kanadske kuhinje i kupaonice su vrlo slične američkim pa nerijetko imaju i do 70 kvadrata što je otprilike kao jedan prosječan stan kod nas u Hrvatskoj- kratko je objasnio Sven Golec svoj životni put.
U zadnje vrijeme ozbiljno se bavi svojom strašću, oldtimer vozilima te je odlučio njih nekoliko uvesti u Hrvatsku.

-Jedan od modela koje posjedujem je atraktivan Dodge Sedan iz 1938 godine unikatni primjerak kojem je prvi vlasnik bio Salvatore Capone jedan od članova poznate svjetske obitelji Capone – istaknuo je Sven.

Otkako se učlanio u Oldtimer klub u Hrvatskoj, Sven kaže da mu je želja približiti što više modela hrvatskim i europskim zaljubljenicima u takva vozila.

-Amerika i Kanada su raj za takva vozila, a ja upravo to želim da se takva vozila viđaju češće na našim cestama. U svojoj kolekciji osim Dodgea imam i GMC Caballero pick up V8, Cadillac Lincoln Continental, Ford pick up iz 1965, Rolce Royce, pa tako i desetak oldtimer motocikala. Želio bi kad se vratim u mirovinu u Hrvatsku uživati u vječnim i neponovljivim klasicima- najavio je svoje planove Sven Golec.

FOTO PRIVATNA ZBIRKA

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

FOTO/VIDEO

Franović: Moja oaza vidljiva je iz svemira, temperatura nikad nije iznad 28 stupnjeva!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati