Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Svjetski dan učitelja: Nagrađeni najbolji učitelji koprivničkih škola

Prema odlukama Učiteljskih vijeća, odabrani su najbolji učitelji škola u prošloj školskoj godini koje djeluju na području grada Koprivnice i čiji je Grad Koprivnica osnivač, a danas je za njih u Galerji Mijo Kovačić tradicionalno održan svečani prijem, i gdje su im dodijeljene prigodne nagrade.

Svjetski dan učitelja obilježava se inače 5. listopada, a proglasio ga je UNESCO 1966. godine.

Iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski najboljom je učiteljicom proglašena Danijela Šimek, učiteljica tjelesno-zdravstvene kulture. Iz Osnovne škole Braća Radić, tom je titulom proglašena učiteljica informatike Maja Puhač. U njezino je ime nagradu preuzeo ravnatelj Krešo Grgac.

Iz Osnovne škole Đuro Ester, kao najboljom proglašena je učiteljica razredne nastave Dubravka Bijelić, istaknuvši ovom prigodom kako je s prvim danom rujna otišla u mirovinu.

– Prvo sam bila iznenađena da sam upravo ja dobila to priznanje, jer sam mislila da vam u mirovini prestaju sve te aktivnosti. Cijeli radni vijek proveden u školi pamtit ću po lijepim stvarima. Djeca su uvijek bila u redu, s njima se uvijek moglo sporazumijeti. Posebno će mi ostati u sjećanju posljednja generacija jer smo se u četvrtom razredu posvetili brojnim aktivnostima koje za vrijeme pandemije nismo mogli. Možda će mi najviše ostati u sjećanju to što sam imala radionicu na Dječjem festivalu u Šibeniku. To mi je nekakva točka na i – rekla je ovom prigodom Dubravka Bijelić, nadodavši kako su se vremena promijenila utoliko što danas učenici nisu toliko fokusirani na školu koliko na ostale aktivnosti te da je danas potreban veći trud učitelja da motiviraju djecu.

Iz novootvorene Osnovne škole Podolice nagradu je primila Martina Treščec Godek, nastavnica hrvatskog jezika i književnosti, koja se okupljenima obratila uime nagrađenih.

– Mlada smo škola koja djeluje tek mjesec dana, no mi svi dolazimo iz kolektiva škole Đuro Ester, tako da vjerujem da su i tamo učitelji prepoznali moj rad. Živimo u vrijeme kada učitelj više nije izvor znanja, to je postao Google. Ono što učitelj danas može pružiti je u prvom redu razumijevanje i biti podrška učenicima – rekla je Treščec-Godek.

Nagradu je primila i Petra Šarko, učiteljica edukacijska rehabilitatorica u COOR Podravsko sunce , te Matija Kučić, profesor gitare u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić.

– Lijepo je vidjeti da se tvoj rad i trud isplati i da kolege u kolektivu to prepoznaju. Osjete to i učenici, vjerojatno ima ta neka energija na nastavi koja je i njima ugodna i rezultati tada postanu sporedna stvar- rekao je ovom prigodom Matija Kučić.

FOTO: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI