Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POZNATA IMENA OVOGODIŠNJIH ŽUPANIJSKIH LAUREATA

Tereziji Salajpal nagrada za životno djelo

Poznata su imena ovogodišnjih dobitnika javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije. Prema odluci Odbora za dodjelu javnih priznanja nagrada za životno djelo ove će godine pripasti Tereziji Salajpal, liječnici, specijalistici neuropsihijatrije iz Koprivnice. Odbor je pri odabiru dobitnika za ovu titulu mogao birati između tri imena. Liječnici Salajpal konkurirala su dva muškarca i to kolega po struci joj, liječnik Željko Bakar iz Svetog Ivana Žabna kojeg je nominirao općinski načelnik Nenad Bošnjak, a drugi protukandidat bio je Mladen Pavković, na prijedlog Marijana Ivančana iz Molvi.  

Za promicanje ljudskih prava nagradu Mara Matočec dobit će Nevenka Fuchs iz Đurđevca, dok će za promicanje inovatorstva nagradom Marcel Kiepach biti nagrađen profesor glazbene kulture, Đurđevčan Davor Jendrašić.

Za doprinos ugledu i promociji županiji nagradu će primiti križevačka Udruga P.O.I.N.T te koprivnički umjetnik, slikar naive Josip Gregurić. Nogometni klub Radnik Križevci i Bistra iz Đurđevca odlukom Odbora zaslužili su nagradu za iznimno postignuće u protekloj godini. Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije ove godine idu NK Graničaru iz Legrada, glumišnoj družini Virje te Davoru Konficu iz Križevaca, Robertu Vuliću i Mariji Posavec iz Koprivnice.

Javna priznanja u obliku plaketa dobit će Ivan Petak iz Legrada, Đurđica Trbus iz Križevaca i Željko Kožarić iz Đurđevca. Nagrada za životno djelo osim velikog osobnog zadovoljstva dobitnici donosi i 2000 eura te povelju u posebnoj grafičkoj obradi. Za promicanje ljudskih prava nagrada je 930 eura, promicanje inovatorstva 660 eura, koliko iznosi i nagrada za doprinos ugledu i iznimno postignuće. Dobitnici zahvalnica i plaketa zaslužili su 400 eura. Javna priznanja bit će uručena na svečanoj sjednici povodom Dana županije u travnju, a prije toga potvrdit će ih i članovi Županijske skupštine. 

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati