Tjedan Crvenog križa u Ludbregu se obilježava brojnim sadržajima

U povodu tjedna Crvenog križa koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, Gradsko društv Crvenog križa Ludbreg održalo je brojne aktivnosti. U Gradskoj knjižnici otvorena je izložba slika mlade, talentirane Ukrajinke Tetiane Havryk, a prilike je bilo i za degustaciju ukrajinskog nacionalnog jela boršč kojeg su pripremile Ukrajinke Olesia i Maryna koje su također bježeći od rata u Ukrajini privremeni dom pronašle u Ludbregu. Grad je posjetio i Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

– Sretan sam što je Crveni križ, uz one standardne aktivnosti po kojima je poznat, kao što su, primjerice organizacije darivanja krvi, proširio svoj rad i izvan onoga što mu je propisano zakonom, a to je sve veći spektar suradnje i brige o osobama u potrebi, što je izuzetno humano i hvale vrijedno – kazao je tom prigodom.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg, Mirjana Jerbić ističe kako ju je izuzetno razveselio i posjet 26 ludbreških srednjoškolaca koji su došli sa željom da postanu volonteri i uključe se u humanitarni rad.

-To se doista ne događa često i svaka čast njima i nastavnici Bojani Marijanović koja ih je usmjerila u tom pravcu – ističe ravnateljica Jerbić.  

Također predstavnici ludbreškog Crvenog križa na Dravi nedaleko od Varaždina sudjelovali su na vježbi operativnih snaga i žurnih službi koja je bila uvod u nacionalnu vježbu koja će biti održana 10. lipnja.

Srednjoškolci koji žele postati voloneteri Crvenog križa

Boršć i druga tradicionalna ukrajinska jela

Vrijedne Ukrajinke rado su pripremale ukrajinske specijalitete

Otvorenje izložbe slika Tetiane Havryk u izlogu ludbreške knjižnice
Slike mlade ukrajinske slikarice Tetiane

Foto: GD CK Ludbreg

Ludbreg je posjetio i izvršni direktor Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt

Pripreme za veslanje na Dravi

Vježba kod Varaždina bila je uvid u onu nacionalnu koja će se održati sljedećega mjeseca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI