Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tomo i Miro potukli se i izvrijeđali u Mirinom dvorištu

Dvojica poznanika iz Đelekovca Miro i Tomo na Općinskom sudu u Koprivnici proglašeni su krivima zbog nereda koju su ‘zakuhali’ 27. studenog prošle godine u Mirinom dvorištu.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kako je navedeno u presudi Općinskog suda u Koprivnici, Tomo je oko 21.00 sat došao u Mirino dvorište i napao ga. Bacao ga je na tlo udarajući rukama i nogama po glavi i tijelu uz glasnu viku i galamu. U sukobu je, kako je utvrđeno presudom, aktivno sudjelovao i Miro koji je na Tomu vikao i galamio nakon čega ga je napao odguravajući ga, a zatim je izašao na ulicu i vikao i galamio na Tomu koji je odlazio.

Nakon policijske intervencije Miro i Tomo prekršajno su prijavljeni, a njihovim se obračunom i posljedičnom prijavom nedavno bavio Prekršajni odjel koprivničkog Općinskog suda gdje su obojica proglašena krivima i kažnjeni novčanim kaznama. Viša sudska savjetnica Zvjezdana Jurić-Kovačević Miru je kaznila sa 676 kuna, dok je Tomo kažnjen blaže, s 526 kuna.

Svaki mora podmiriti i 100 kuna troškova suda, a ako u zadanom roku od dva mjeseca uplate dvije trećine kazne, Miro 451, a Tomo 350 kuna, kaznu će sud uvažiti kao plaćenu u cijelosti. Kako je navedeno u presudi, novčana kazna kojom su obojica presudom obvezani platiti, izrečena je u zakonskom rasponu od 25 do 100 eura.

Osim toga, mogli su biti kažnjeni i s do 30 dana zatvora. Optužni prijedlog koji su policajci podnijeli protiv okrivljenika sutkinja je prihvatila i donijela presudu na temelju dokaza koje su prikupili tijekom prekršajne obrade okrivljenika koje su ispitali zajedno s još dvoje svjedoka.

Drugookrivljeni Tomo koji je fizički napao Miru i tako počinio teži prekršaj kažnjen je blaže zato što je prekršajno nekažnjavan. Olakotnih okolnosti sutkinja im nije pronašla.

Foto: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo

ZAVRŠEN JE 17. MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA "IZ BAKINE ŠKRINJE"

VIDEO Folklorne skupine iz cijelog svijeta stigle su u Koprivnicu. Centar grada vrvio je talentiranim pjevačima i plesačima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati