Transferi u podravskim župama: Mons. Đurkan odlazi u novu službu!

Dugogodišnji ludbreški svećenik, mons. Josip Đurkan, dobio je novu službu u Hlebinama, te prema dekretu biskupa Varaždinske biskupije Bože Radoša, nakon 36 godina odlazi sa službe župnika i upravitelja svetišta u Ludbregu. U Hlebinama će biti župni upravitelj.

U ludbrešku župu dolaze vlč. Petar Mlakar i vlč. Kristijan Stojko koji će zajedno voditi brigu za Svetište Predragocjene Krvi Kristove i Pastoralni centar Varaždinske biskupije. Biskup Radoš primio je svećenike koje je imenovao na službu župnika, odnosno župnog upravitelja. Podijelio im je dekrete te im se obratio prigodnim razmatranjem. Istaknuo je kako svećenik koji odlazi s jedne i dolazi na drugu župu treba pripremiti dvije propovijedi – prva je o bratu svećeniku koji dolazi za njim, kojemu treba pripremiti put i druga je o bratu kojega će naslijediti na službi.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI