Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
STANARI U PROBLEMU

Traženje parkirnog mjesta prava je noćna mora

Stanari Trga Eugena Kumičića u koprivničkom kvartu dugi niz godina imaju problema s pronalaskom parkirališnih mjesta ispred svojih zgrada radnim danima u prijepodnevnim satima. Stanari ovoga kvarta imaju mjesečne ili godišnje karte za parkiralište, no i dalje nemaju rezervirano parkirališno mjesto. Razlog je što se u blizini njihovih zgrada nalaze policija, Dom za starije i nemoćne Koprivnica i bolnica. – Ako dođem prijepodne autom, nemam gdje stati jer nema mjesta. Staza za pješake i bicikliste ispred ulaza isto se koristi za parking, zna biti puna po cijeloj dužini – priča nam stanarka toga kvarta koja želi ostati anonimna.

Kako bi stvar bila zanimljivija, mjesečna parkirna karta iznosi 6,70 eura, što je 50,48 kuna, a godišnja rezervacija parkinga iznosi 265,50 eura ili oko 2000  kuna.
S druge strane, stanari razumiju da građani koji dolaze obavljati potrebne stvari u njihov kvart trebaju negdje parkirati, ali to ne znači da bi oni koji plaćanju parkirno mjesto na mjesečnoj ili godišnjoj razini trebali kružiti i tražiti svoje mjesto koje su uredno platili.  

– Traženje parkirnog mjesta postaje prava noćna mora. Nema mjesta, svi se ovdje parkiraju, a mi koji bi trebali imati mjesta nemamo – kaže stanar kvarta.
Kontaktirali smo Grad Koprivnicu kako bismo saznali što planira po ovome pitanju. – Grad Koprivnica nema tijekom 2023. godine u planu graditi dodatna parkirališna mjesta na području oko Trga Eugena Kumičića. Trenutno se izvode radovi na prometnici koja će povezati Trg Eugena Kumičića i Trg Zlate Bartl. Po završetku tih radova utvrdit će se mogućnosti za drugačije uređenje prometa u predmetnom području, a u svrhu osiguranja dodatnih parkirnih mjesta na postojećoj prometnoj infrastrukturi – zaključuju iz Grada.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati