Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
supružnici kažnjeni zbog nasilja

Tukla muža pa dobila upola manju kaznu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Supružnici iz centra Koprivnice kažnjeni su novčano zbog nasilja u obitelji, svađe i vrijeđanja u svom domu. Žena je dobila 450 eura kazne, a njen suprug 975 eura, jer je – navodi se u presudi, već ranije bio kažnjen zbog nasilnog ponašanja prije dvije godine. Da stvar bude gora, brutalno su se prepirali pred 4-godišnjim djetetom.

– Potkraj rujna 2020. oko 15.45 sati u Koprivnici žena je prvo supruga vrijeđala: „Govno! Ku*vo! Crkni! Krepaj!“’, da bi potom bacila mobitel na pod gdje se razbio. Onda je razbila šalicu i staklo na lusteru, a zatim ga fizički napala udarivši ga otvorenim dijelom dlana po licu i nogom u njegovu nogu – navedeno je tijekom suđenja, dok je njen suprug…

– Vrijeđao ju je: „Ku*vo!“, a to je kod nje stvorilo osjećaj uznemirenosti i  povredu dostojanstva, a sve pred njihovim djetetom. On je tako ponovio nasilje u obitelji jer je zbog istog prekršaja kažnjen presudom Općinskog suda u Koprivnici sredinom studenog 2020.

Dodajmo i kako je suprugu nakon dolaska policije bila ponuđena liječnička pomoć, no on ju je odbio jer nije dobio vidljive ozljede. Potom je uhićen i  priveden u prostorije Policijske postaje Koprivnica.

– Sud je procijenio da je činjenično stanje dovoljno utvrđeno i da nije potrebno provesti druge dokaze, te je okrivljene proglasio krivima i izrekao im novčane kazne koje su ublažene ispod minimalnih zakonski zasnovanih novčanih kazni očekujući da će se i izrečenim kaznama postići svrha prekršajnog kažnjavanja i da okrivljeni ubuduće neće činiti takva i slična djela – piše u presudi. Suprugu je pak u izrečenu novčanu kaznu uračunato uzimanje slobode i boravak u pritvoru.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IVAN RADELJIĆ, NOVI TRENER SLAVEN BELUPA, O PLANOVIMA, IGRAČIMA, BUDUĆNOSTI...

Želim da Koprivnica, baš kao u moje vrijeme, opet bude neosvojiva utvrda

Sudarila se dva automobila

FOTO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudarili se Opel i Peugeot ispred bolnice

problem u prekodravlju

Miljenko: “Međaš je prekopao državno zemljište, ljudi ne mogu do svojih posjeda”

NERADNI DAN

U Koprivnici se sutra ne naplaćuje parking

rogati konj

Generalićeva slika vrijedna 220 tisuća eura stiže u Đurđevac. Nepoznato je pod kojim uvjetima i u kakvom aranžmanu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati