Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Turizam u središnjoj Podravini: Daleko više stranih turista nego domaćih

Turistička zajednica područja Središnja Podravina koja okuplja šest općina, Virje, Novigrad Podravski, Molve, Hlebine, Golu i Legrad znatno povećanje dolazaka i noćenja na svom području djelovanja. Tako je lani ostvareno 1198 dolazaka pri čemu je domaćih turista bilo 477, a stranih 721.

Povećao se i broj noćenja pa je u prošloj godini ostvareno njih 2 508, a najviše noćenja su ostvarili strani turisti, 1 510. Strani gosti po dolascima najbrojniji su iz Njemačke, Austrije, Nizozemske, Ujedinjenog Kraljevstva, Srbije, Slovenije, Poljske, Češke, Italije, Mađarske, Slovačke i Švicarske. U Zajednici su posebno zadovoljni povećanjem smještajnih kapaciteta pa je tako sad ukupno 27 obiteljskih gospodarstava i tvrtki koja nude noćenja od čega je lani otvoreno njih pet.

-Bilo je i dosta aktivnosti i manifestacija pa možemo reći da se gotovo svaki vikend nešto događalo u jednoj od općina koje su u našem sastavu. Dobili smo i financijsku potporu za čak šest projekata iz Fonda za udružene turističke zajednice i Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent. Najveći od tih projekata bilo je postavljanje informativnih turističkih ploča s kartom turističkih atrakcija u svih šest općina – Nikola Cik, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

FOTO TZ

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PODRAVSKI NA PRIPREMAMA S KOPRIVNIČKIM PRVOLIGAŠEM

FOTO U ‘austrijskom raju’ sa slavenašima i Betis iz Seville, ovdje su bili Leipzig, Basel, čak i Liverpool

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati