Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Turizam u središnjoj Podravini: Daleko više stranih turista nego domaćih

Turistička zajednica područja Središnja Podravina koja okuplja šest općina, Virje, Novigrad Podravski, Molve, Hlebine, Golu i Legrad znatno povećanje dolazaka i noćenja na svom području djelovanja. Tako je lani ostvareno 1198 dolazaka pri čemu je domaćih turista bilo 477, a stranih 721.

Povećao se i broj noćenja pa je u prošloj godini ostvareno njih 2 508, a najviše noćenja su ostvarili strani turisti, 1 510. Strani gosti po dolascima najbrojniji su iz Njemačke, Austrije, Nizozemske, Ujedinjenog Kraljevstva, Srbije, Slovenije, Poljske, Češke, Italije, Mađarske, Slovačke i Švicarske. U Zajednici su posebno zadovoljni povećanjem smještajnih kapaciteta pa je tako sad ukupno 27 obiteljskih gospodarstava i tvrtki koja nude noćenja od čega je lani otvoreno njih pet.

-Bilo je i dosta aktivnosti i manifestacija pa možemo reći da se gotovo svaki vikend nešto događalo u jednoj od općina koje su u našem sastavu. Dobili smo i financijsku potporu za čak šest projekata iz Fonda za udružene turističke zajednice i Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent. Najveći od tih projekata bilo je postavljanje informativnih turističkih ploča s kartom turističkih atrakcija u svih šest općina – Nikola Cik, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

FOTO TZ

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI