Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tužit će Grad jer se nisu udostojili ni ispričati

Obitelj Đurđevčanke Nadice Bekavac, koja je prije četiri mjeseca teško stradala u nesvakidašnjoj nesreći u Ulici Tina Ujevića u Đurđevcu, ogorčena je što Grad, prema njihovim tvrdnjama, još uvijek Nadici nije iskazao žaljenje za nemili događaj, niti ponudio bilo kakvu pomoć u njenom oporavku. Podsjetimo, Nadica (72), jedna od stanarki zgrade u Ulici Tina Ujevića, prečicom je krenula baciti otpad u obližnji kontejner, a kad je stala na kanalizacijski šaht, željezni je poklopac pukao. Srećom, Nadica se prilikom pada uspjela „uloviti“ za betonski rub otvora pa nije propala u kanalizacijski odvod, a vrlo brzo nakon toga naišla je Đurđa Kovačević koja čula njeno zapomaganje pa joj je uskočila u pomoć. Na kraju su i usputni prolaznici pomogli Đurđi u izvlačenju Nadice pa nesreća nije imala tragične posljedice.

Nesretna Nadica, kaže njena kći Anamarija Erdemović, po tijelu još uvijek ima brojne podljeve od natučenja, a ni psihički se nije u potpunosti oporavila od pretrpljene traume.

-Stvarno je žalosno i krajnje besramno od Grada da se u četiri mjeseca nitko nije udostojio barem nazvati i pitati kako je mami i ispričati se jer je svima jasno da je do nesreće došlo zbog nebrige gradskih službi. Mi isprva nismo htjeli nikakvu odštetu i jedino smo Gradu uputili zamolbu da za mamu osigura rehabilitaciju u toplicama. Ni na tu zamolbu nitko iz Grada nije nam odgovorio pa ćemo sad sigurno podnijeti sudsku tužbu – priča nam Anamarija Erdemović. 

Đurđa Kovačević prva je uskočila u pomoć Nadici koja je propala u kanalizacijski otvor ispred svoje zgrade u Ulici Tina Ujevića

Obitelj je, dodaje ona, posebno zgrožena neslužbenim komentarima iz gradske uprave.

-Čuli smo da ih nije briga za posljedice i zdravstveno stanje naše mame jer smatraju da nije „sasvim svoja“ i da se nema tko za nju brinuti. E pa neka lijepo znaju da to nije točno i da se o njoj ima tko brinuti. Sigurni smo da ćemo njihovu odgovornost za nemili događaj dokazati sudskim putem – zaključila je Anamarija Erdemović.

Iz ureda gradonačelnika ističu kako se Grad Đurđevac javno očitovao o navedenoj situaciji i pojasnio okolnosti koje su dovele do nemilog događaja.  -Izrazili smo žaljenje gospodi Bekavac koja je višegodišnji korisnik svih gradskih socijalnih mjera kao osoba lošijeg imovinskog stanja – dodaju iz ureda gradonačelnika.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OKOLNOSTI DOGAĐAJA SE UTVRĐUJU

Učenik pao s prvog kata ludbreške osnovne škole, teško je ozlijeđen

Dovršeno je kriminalističko istraživanje

Pokušaj ubojstva kod Đurđevca: Ispalio metak u mladića (24) koji je sjedio u kombiju

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati