Tužit će Grad jer se nisu udostojili ni ispričati

Obitelj Đurđevčanke Nadice Bekavac, koja je prije četiri mjeseca teško stradala u nesvakidašnjoj nesreći u Ulici Tina Ujevića u Đurđevcu, ogorčena je što Grad, prema njihovim tvrdnjama, još uvijek Nadici nije iskazao žaljenje za nemili događaj, niti ponudio bilo kakvu pomoć u njenom oporavku. Podsjetimo, Nadica (72), jedna od stanarki zgrade u Ulici Tina Ujevića, prečicom je krenula baciti otpad u obližnji kontejner, a kad je stala na kanalizacijski šaht, željezni je poklopac pukao. Srećom, Nadica se prilikom pada uspjela „uloviti“ za betonski rub otvora pa nije propala u kanalizacijski odvod, a vrlo brzo nakon toga naišla je Đurđa Kovačević koja čula njeno zapomaganje pa joj je uskočila u pomoć. Na kraju su i usputni prolaznici pomogli Đurđi u izvlačenju Nadice pa nesreća nije imala tragične posljedice.

Nesretna Nadica, kaže njena kći Anamarija Erdemović, po tijelu još uvijek ima brojne podljeve od natučenja, a ni psihički se nije u potpunosti oporavila od pretrpljene traume.

-Stvarno je žalosno i krajnje besramno od Grada da se u četiri mjeseca nitko nije udostojio barem nazvati i pitati kako je mami i ispričati se jer je svima jasno da je do nesreće došlo zbog nebrige gradskih službi. Mi isprva nismo htjeli nikakvu odštetu i jedino smo Gradu uputili zamolbu da za mamu osigura rehabilitaciju u toplicama. Ni na tu zamolbu nitko iz Grada nije nam odgovorio pa ćemo sad sigurno podnijeti sudsku tužbu – priča nam Anamarija Erdemović. 

Đurđa Kovačević prva je uskočila u pomoć Nadici koja je propala u kanalizacijski otvor ispred svoje zgrade u Ulici Tina Ujevića

Obitelj je, dodaje ona, posebno zgrožena neslužbenim komentarima iz gradske uprave.

-Čuli smo da ih nije briga za posljedice i zdravstveno stanje naše mame jer smatraju da nije „sasvim svoja“ i da se nema tko za nju brinuti. E pa neka lijepo znaju da to nije točno i da se o njoj ima tko brinuti. Sigurni smo da ćemo njihovu odgovornost za nemili događaj dokazati sudskim putem – zaključila je Anamarija Erdemović.

Iz ureda gradonačelnika ističu kako se Grad Đurđevac javno očitovao o navedenoj situaciji i pojasnio okolnosti koje su dovele do nemilog događaja.  -Izrazili smo žaljenje gospodi Bekavac koja je višegodišnji korisnik svih gradskih socijalnih mjera kao osoba lošijeg imovinskog stanja – dodaju iz ureda gradonačelnika.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI