Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
četiri godine zatvora pijanom vozaču koji je unesrećio mladu obitelj

Tužitelji: Kazna je preblaga, on je jedini krivac za Jasmininu smrt

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Četiri godine zatvora za mladića koji je u pijanom stanju skrivio nesreću u kojoj je život izgubila vozačica mopeda preblaga je kazna, smatraju iz Državnog odvjetništva, iz kojeg su prošli tjedan uložili žalbu na presudu. Podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći kakvu ludbreški kraj ne pamti u lipnju prošle godine smrtno je stradala Jasmina Jakšić Zlatar (41), koja je tih dana bila u posjetu suprugovim roditeljima u Svetom Đurđu nedaleko od Ludbrega.

Te je kobne nedjelje 19. lipnja prošle godine sjela na moped kada je na nju u obližnjoj Hrženici velikom brzinom naletio tada 22-godišnji mladić u BMW-u, koji je vozio pod utjecajem alkohola od dva promila. Prema procjenama policije, vozio je više od 100 kilometara na sat kada je ušao u zavoj koji nije uspio svladati te ušao na lijevu traku i udario ravno u Jasminu. Pretrpjela je mnogobrojne teške ozljede kojima je podlegla drugog dana u bolnici.

– Ona je išla na mopedu, a suprug s djetetom u autu iza njih, valjda su se vraćali u Međimurje gdje su živjeli. Kako su mi rekli, prvo su vidjeli policiju s rotirkama, da bi naišli na nesreću u kojoj je stradala upravo njihova Jasmina. Ne mogu ni zamisliti kako im je, dijete je zapomagalo i vikalo: „Mama, mama, zbudi se!“ – rekao nam je tada jedan od mještana Hrženice opisujući događaj.

– Tog malog koji je to skrivio, ne poznajem ga, a možda i bolje da ne poznajem. Skroz ju je razbio. Što drugo reći nego da je pijani manijak. Pijani i nadrogirani manijak ubio nam je snahu – rekla nam je tada vidno potresena svekrva Marica Zlatar.

Mladić koji je skrivio nesreću često je objavljivao slike na kojima konzumira alkohol

Kako smo doznali, ni mladić koji je skrivio nesreću nije iz ovog kraja, a u Hrženicu se doselio prije nekoliko godina. Kako doznajemo, nije se pretjerano družio s mještanima, a navodno je položio vozački ispit samo malo prije tragičnog događaja. Također, često ga se moglo vidjeti u lokalnom kafiću, a na objavama na društvenim mrežama nerijetko je pozirao uz alkoholna pića.

Optuženiku je u međuvremenu izrečena kazna zatvora u trajanju od četiri godine i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju tri godine duljem od izrečene kazne zatvora, no s obzirom na otegotne okolnosti, iz Državnog odvjetništva smatraju kako je ona preblaga. Osim što je prekršio nekoliko prometnih propisa, skrivio je nesreću u kojoj je smrtno stradala osoba koja je vozila po svim propisima, odnosno nikako nije doprinijela prometnoj nesreći. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju.

FOTO: Arhiva PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati