Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tužitelji stali na kraj nasilnicima: Sina mlatio letvom, drugi prijetio maloljetnoj djeci

U tjednu borbe protiv nasilja nad ženama naši su tužitelji podigli dvije optužnice protiv obiteljskih nasilnika. Ovaj put nisu samo žene bile žrtve, nego i sinovi te maloljetna djeca.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici pred Općinskim je sudom podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (55) zbog kaznenih djela nasilja u obitelji, tjelesne ozljede, prijetnji, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te oštećenja tuđe stvari. Zbog ovih nedjela prijeti mu višegodišnji zatvor.

– Okrivljenog 55-godišnjaka tereti se da je od kolovoza 2020. godine do 26. kolovoza 2022. u obiteljskoj kući na području Koprivnice u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu (52), fizički je napadao te prijetio njoj i svojim sinovima (32) i (25) – navode tužitelji i dodaju:

– Tereti ga se i da je 26. kolovoza više puta letvom udario 25-godišnjeg sina po glavi i tijelu te mu nanio tjelesne ozljede, kao i da je istog dana, nakon dolaska liječnika hitne pomoći, glavom udario u službeno medicinsko vozilo i oštetio ga. Okrivljenika se tereti i da je u kući neovlašteno držao 99 komada raznog streljiva i jednu ručnu bombu – doznajemo.

Sud mu je produljio istražni zatvor u kojem se nalazi od 26. kolovoza 2022.

Drugi je slučaj iz Đurđevca. Odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (48) zbog kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnji.

– Okrivljenog 48-godišnjaka tereti se da je od rujna 2021. godine do 17. rujna 2022. u obiteljskoj kući na području Đurđevca u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju suprugu (48), kao i da je 17. rujna 2022. ozbiljno zaprijetio supruzi i svoje troje djece (13), (12) i (10) – doznajemo u tužiteljstvu.  

Okrivljenik je bio u istražnom zatvoru od 17. rujna do 7. studenog 2022., kada je vijeće Općinskog suda u Koprivnici ukinulo istražni zatvor i odredilo okrivljeniku mjere opreza zabrane približavanja žrtvama i kontaktiranja s njima te mjeru opreza udaljenja iz doma. 

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Prva svijeća je upaljena, klizalište otvoreno

FOTO/VIDEO Počeo koprivnički advent, građani navalili na kuhanac i kobase, znamo i cijene

"morate ići sasvim polagano, puževim hodom"

Vožnja “popularnim” šodarnim putem prava je avantura, vlasnici uništavaju automobile

MAJSTORI KOVAČI IZ PODRAVINE

FOTO: Marijan i njegovi sinovi jedini se bave gotovo pa izumrlim zanatom od Zagreba do Slavonije

Obitelj iz podravine ističe da je dijete bez razloga završilo u udomiteljstvu

Žele da im se djevojčica vrati, majku optužuju za zlostavljanje

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

đurđevački limitator

Dok ti zemu vozačku nesi još v kazni

Upišite pojam koji želite pretraživati