Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tužitelji stali na kraj nasilnicima: Sina mlatio letvom, drugi prijetio maloljetnoj djeci

U tjednu borbe protiv nasilja nad ženama naši su tužitelji podigli dvije optužnice protiv obiteljskih nasilnika. Ovaj put nisu samo žene bile žrtve, nego i sinovi te maloljetna djeca.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici pred Općinskim je sudom podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (55) zbog kaznenih djela nasilja u obitelji, tjelesne ozljede, prijetnji, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te oštećenja tuđe stvari. Zbog ovih nedjela prijeti mu višegodišnji zatvor.

– Okrivljenog 55-godišnjaka tereti se da je od kolovoza 2020. godine do 26. kolovoza 2022. u obiteljskoj kući na području Koprivnice u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu (52), fizički je napadao te prijetio njoj i svojim sinovima (32) i (25) – navode tužitelji i dodaju:

– Tereti ga se i da je 26. kolovoza više puta letvom udario 25-godišnjeg sina po glavi i tijelu te mu nanio tjelesne ozljede, kao i da je istog dana, nakon dolaska liječnika hitne pomoći, glavom udario u službeno medicinsko vozilo i oštetio ga. Okrivljenika se tereti i da je u kući neovlašteno držao 99 komada raznog streljiva i jednu ručnu bombu – doznajemo.

Sud mu je produljio istražni zatvor u kojem se nalazi od 26. kolovoza 2022.

Drugi je slučaj iz Đurđevca. Odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (48) zbog kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnji.

– Okrivljenog 48-godišnjaka tereti se da je od rujna 2021. godine do 17. rujna 2022. u obiteljskoj kući na području Đurđevca u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju suprugu (48), kao i da je 17. rujna 2022. ozbiljno zaprijetio supruzi i svoje troje djece (13), (12) i (10) – doznajemo u tužiteljstvu.  

Okrivljenik je bio u istražnom zatvoru od 17. rujna do 7. studenog 2022., kada je vijeće Općinskog suda u Koprivnici ukinulo istražni zatvor i odredilo okrivljeniku mjere opreza zabrane približavanja žrtvama i kontaktiranja s njima te mjeru opreza udaljenja iz doma. 

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI