Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U autu čuvao 60 grama trave, “to je za osobne potrebe”

Kako doznajemo, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (40) oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Muškarac je, kako doznajemo nepravomoćno oslobođen iako je u osobnom automobilu imao poveću količinu marihuane, opojne droge. Tužitelji se, naravno nisu složili s činjenicom da se 40-godišnjak izvukao.

Tužitelji smatraju da to nije količina za osobne potrebe

-Optužnicom se okrivljenika teretilo da je 7. siječnja 2019. u Ludbregu, u svojem automobilu držao gotovo 60 grama droge marihuane radi daljnje prodaje, a sud ga je oslobodio od optužbe s obrazloženjem kako se ne radi o drogi za daljnju prodaju već za osobnu konzumaciju – navode u ODO-u i pojašnjavaju kako su žalbu odlučili podnijeti zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja te je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje – ovaj put se nadaju s osuđujućom presudom.

-Ma, to je bilo samo za osobne potrebe – bila je glavna obrana tog 40-godišnjaka na sudu koji je na kraju njegov iskaz i prihvatio. – Državno odvjetništvo smatra da je sud neosnovano prihvatio obranu okrivljenika da se radi o drogi za osobne potrebe budući da je u postupku utvrđeno kako pronađena droga znatno premašuje količinu za osobne potrebe (navedena količina je dovoljna za izradu barem 120 pojedinačnih doza dostatnih za višemjesečnu konzumaciju).

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Promet usporen

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca, ima ozlijeđenih

đurđevački limitator

Big Boss Špiro (Majk)

županijski nogomet

FOTO Močilani i Herešinčani se provukli, Lipa iznenadila, Sabarija pala u Koledincu

prijeti mu i do pet godina zatvora

FOTO Optužen Podravec koji se autom zaletio u terasu na kojoj su sjedili ljudi

ASFALTIRANJE U TIJEKU

FOTO Zagrebačkom ulicom ponovno će se prometovati kroz nekoliko dana

TUŽNA VIJEST

Napustio nas je Miljenko Vulić Deda, ostavio je neizbrisiv trag na sportskoj sceni Koprivnice


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati