Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U autu čuvao 60 grama trave, “to je za osobne potrebe”

Kako doznajemo, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (40) oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Muškarac je, kako doznajemo nepravomoćno oslobođen iako je u osobnom automobilu imao poveću količinu marihuane, opojne droge. Tužitelji se, naravno nisu složili s činjenicom da se 40-godišnjak izvukao.

Tužitelji smatraju da to nije količina za osobne potrebe

-Optužnicom se okrivljenika teretilo da je 7. siječnja 2019. u Ludbregu, u svojem automobilu držao gotovo 60 grama droge marihuane radi daljnje prodaje, a sud ga je oslobodio od optužbe s obrazloženjem kako se ne radi o drogi za daljnju prodaju već za osobnu konzumaciju – navode u ODO-u i pojašnjavaju kako su žalbu odlučili podnijeti zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja te je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje – ovaj put se nadaju s osuđujućom presudom.

-Ma, to je bilo samo za osobne potrebe – bila je glavna obrana tog 40-godišnjaka na sudu koji je na kraju njegov iskaz i prihvatio. – Državno odvjetništvo smatra da je sud neosnovano prihvatio obranu okrivljenika da se radi o drogi za osobne potrebe budući da je u postupku utvrđeno kako pronađena droga znatno premašuje količinu za osobne potrebe (navedena količina je dovoljna za izradu barem 120 pojedinačnih doza dostatnih za višemjesečnu konzumaciju).

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI