Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U bolnicu stigla specijalna oprema za liječenje moždanog udara

Na Odjelu za neurologiju Opće bolnice Varaždin otvorena je moderna Jedinica za liječenje moždanog udara. Glavni cilj rekonstrukcije i opremanja Jedinice za liječenje moždanog udara je poboljšanje postojećih sadržaja odjela Neurologije za organizaciju intenzivne njege, skrbi, liječenja pacijenata s pojačanim cerebrovaskularnim bolestima. Tijekom 2021. godine izvršeni su radovi na rekonstrukciji Jedinice za liječenje moždanog udara, koji su se sastojali od građevinsko-obrtničkih radova, instalacija vodovoda i odvodnje, elektrotehničkih instalacija i strojarskih radova. Jedinica za liječenje moždanog udara od sada je opremljena suvremenom ugradbenom opremom, respiratorima, stanicom za centralni nadzor pacijenata, medicinskim aparatima, bolesničkim krevetima, namještajem i ostalom opremom neophodnom za liječenje moždanog udara.

Voditeljica Odjela za neurologiju Spomenka Kiđemet istaknula je kako je ovaj čitav tjedan posvećen moždanom udaru, s naglaskom na moždani udar kod žena koji se u cijeloj Hrvatskoj već petu godinu zaredom obilježava kao Dan crvenih haljina.

– Odjel neurologije u varaždinskoj bolnici djeluje kao samostalna jedinica još od 1982. godine i kroz godine se razvijao, kako stručno, tako i kadrovski, a u ovoj smo zgradi od 2000. godine i imamo stacionarnu i polikliničku djelatnost – rekla je. Ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr.sc. Damir Poljak zahvalio je županu i Varaždinskoj županiji na financiranju ovog vrijednog projekta.  

FOTO: Varaždinska županija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI