Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UŽAS U PODRAVINI

U dvije godine istukao ju 40 puta i prijetio joj smrću

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Zbog više jezivih slučajeva nasilja u obitelji i prijetnji, Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podiglo je optužnicu protiv 33-godišnjaka iz Podravine. Ovog muškarca tereti se da je u više navrata, čak između 30 i 40 puta, divljački pretukao svoju suprugu, a ova nesretna žena torturu je trpjela u razdoblju od kolovoza 2020. pa sve do kraja studenog 2022. godine. On je, prema optužnici, na desetke puta istukao svoju suprugu, udarajući je rukama i nogama po cijelom tijelu. Grizao ju je za ruke, tjerao da kleči pored ormara, a na krevetu ju je gušio dekom prekrivajući joj usta. Govorio joj je da će je ubiti ili da će poslati nekoga da je ubije. Da će to platiti ako treba. Govorio je i da će ubiti članove njezine obitelji, a situacija je dodatno eskalirala krajem studenog 2022. godine, kada mu je supruga rekla da se želi rastati od njega.

Prijedlog zatvora

Prijetio joj je da će, ako ga ostavi, ubiti i nju i članove njene obitelji. Optužnicom je predloženo da se ovaj 33-godišnji nasilnik zbog nasilja u obitelji osudi na godinu dana zatvora, a zbog prijetnji na šest mjeseci te da mu se na kraju izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca zatvora. Tijekom ispitivanja pred policijskim istražiteljima, 33-godišnjak je porekao počinjenje kaznenih djela.

– Uopće nisam bio nasilan, a supruga me prijavila tek kada sam otišao raditi izvan Hrvatske – istaknuo je 33-godišnjak, no njegova supruga iznijela je bitno drugačiju verziju događaja. Kazala je da njen muž od samih početaka njihovog braka ima problema s kockanjem, zbog čega je dolazilo i do problema između njih te je s njihovim djetetom otišla kod svojih. Pred kraj 2020. godine se na muževe molbe i obećanja da će se promijeniti na kraju vratila kući. I požalila.

– Ništa se nije promijenilo. Nastavio je s kockanjem, a nakon što sam mu prigovarala, više puta u tjednu me je šamarao, gurao na krevet, tukao, hvatao za vrat, nabijao na zid. Vrijeđao me na razne načine, govorio mi je da sam kurva, psovao mi je boga i slično. Od povratka pa sve do dana kada sam ga napustila, istukao me je najmanje 30 – 40 puta, zadajući mi udarce rukama i nogama po cijelome tijelu. Grizao me za ruke, tjerao da klečim ispred ormara, a u sedam, osam navrata me na krevetu gušio dekom, prekrivajući mi usta i nos. Pokušavala sam mu se suprotstaviti fizičkom snagom, ali jači je od mene i nisam uspijevala. Prijetio mi je smrću ako ga ostavim. Govorio mi je da će me ubiti ili da će poslati nekoga da ubije mene i moju obitelj – rekla je nesretna žena istražiteljima dodavši da joj je zadnji put prijetio smrću u drugoj polovici studenog 2022. godine jer mu je rekla da će se rastati od njega.

Nije tražila pomoć

– Zadnji put me istukao nekoliko dana prije toga. Nikad nisam zatražila liječničku pomoć nakon što me muž istukao. On ne prestaje, i dalje mi šalje prijeteće poruke, a zadnju mi je poslao dana 30. prosinca prošle godine. Sve to i dalje kod mene izaziva strah od njega jer se nikako ne smiruje te mi i dalje prijeti i vrijeđa me – zaključila je supruga.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati