Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U godinu dana u našoj županiji „nestalo“ 190 radnih mjesta

Krajem studenog na području Koprivničko-križevačke županije bilo je 1849 nezaposlenih osoba, što je za 35 više negoli krajem listopada te za čak 190 nezaposlenih osoba više nego u isto vrijeme lani.

Iz Zavoda za zapošljavanje objavili su i podatke za prvih 11 mjeseci ove godine te koliko je bilo potreba za radnicima od strane poslodavaca. Prema njihovim podacima, bilo je 5238 potreba za radnicima, što je u odnosu na prošlu godinu više za 528 osoba. Najviše je potreba za radnicima prijavljeno u prerađivačkoj industriji (1037), građevinarstvu (616) te potom u trgovini (579), poljoprivredi (377)… S druge strane, tijekom jedanaest mjeseci ove godine na biro je ušlo 3378 osoba, što je za 246 osoba više nego prošle godine.

Najčešći razlozi prestanka radnog odnosa osoba su istek rada radniku na određeno vrijeme (1314 osoba), te poslovno uvjetovani otkaz zbog gospodarskih, tehničkih ili organizacijskih razloga (285). Dodajmo i kako su u obrazovnoj strukturi trenutno nezaposlenih osoba najbrojnije i dalje osobe sa završenom srednjom školom u trajanju do 3 godine i školom za KV i VKV radnike (532). Osoba sa završenom srednjom školom u trajanju od 4 i više godina, a koje su bez posla je 333. Na Zavodu su otkrili i kako je kroz razne mjere zaposleno mnogo osoba, kroz obrazovanje nezaposlenih osoba i ostalih tražitelja zaposlenja 39 osoba, kroz potpore za zapošljavanje 25 osoba, potpore za samozapošljavanje 15 osoba, na javnim radovima šest osoba, itd.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

kup spektakl u gradu podno kalnika

FOTO Kakva ludnica! Križevčani na Mladenov pogon izbacili Šibenčane i Carevića za najveći uspjeh u povijesti kluba

Upišite pojam koji želite pretraživati