Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

U gradu su sve ceste asfaltirane, a na selu ni traga od asfalta

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Radovi na projektu „Aglomeracija Koprivnica“ u većini mjesta su pri kraju, a u samom gradu naveliko se izvode radovi na  sanaciji prometnica. Nešto što se u selima još ne događa, a stanje prometnica u pojedinim mjestima je na rubu prohodnosti. U redakciju smo dobili nekoliko upita oka sanacije prometnica u mjestima gdje su one najoštećenije. Oštećenje prometnica i njezina privremena sanacija, koju su izvođači duženi raditi, ovisi o nekoliko faktora. Ovisi o stanju, o broju i vrsti vozila koja prođu prometnicom, ali i o revnosti proizvođača koji je radove na toj dionici izvodio te učestalošću privremenih sanacija, koje su na pojedinim dionicama svakako prerijetke.

Tu su najgore prošli oni koji žive na  ili često prometuju županijskim cestama,  jer kroz te prometnice prođe daleko veći broj vozila nego kroz nerazvrstane. Najgore je stanje na prometnicama kroz Sigetec, Hlebine i pogotovo u Delovima.

– Prometnica u našem mjestu jedvice je prohodna, privremena sanacija ne odvija se dovoljno često, a dosta vozila prolazi, tako da se nalazimo u situaciji koju je već teško izdržati. Svi znamo da se radi o vrijedim radovima i da je aglomeracija projekt od iznimne važnosti, ali štete na vozilima koje trpimo su također „vrijedne“ – kazao je jedan od stanovnika Delova koji nam se javio u redakciju.

Vrlo je loše stanje i u Drnju, a posebice ulici Braće Radića, na predjelu zvanom Židovaraš.

Budući da se završetak radova na projektu Aglomeracija najavljuje do kraja godine, mještani Podravskih sela skeptični su na takve prognoze, budući da je potrebno asfaltirati još mnogo kilometara prometnica, pogotovo, kako smo kazali, u selima jer će u gradu Koprivnici ti radovi uskoro i završiti.

No u KC vodama kažu da će sve biti gotovo do Nove godine.      – Prometnice u svim mjestima koja ste naveli bit će sanirane (asfaltirane) do kraja ove godine, sukladno projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture“ aglomeracije Koprivnice, za koji je završetak radova, pa tako i radova na sanaciji, predviđen do kraja 2023. godine. Izvođač radova određuje dinamiku, lokacije i prioritete sanacije, odnosno asfaltiranja – odgovorili su iz KC Vode.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati