Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RADI SE DOKUMENTACIJA ZA PODRAVSKU BRZU CESTU

U Kladarama bi trebala započeti gradnja prevažne prometnice

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Hrvatske ceste raspisale su natječaj za izradu idejnog rješenja i studije utjecaja na okoliš za izgradnju dijela Podravske brze ceste od Pitomače do Virovitice. Godinama je za Općinu Pitomača želja da se izgradi krak brze ceste kako bi se rasteretila Podravska magistrala koja prolazi kroz Kladare, Pitomaču i Stari Gradac te stanovnicima uz samu cestu svakodnevno stvara probleme zbog velikog intenziteta prometa jer dnevno tom dionicom prolazi oko 10.000 vozila.  No, značenje je i mnogo šire jer je ovo dio prometnice koja bi spajala slovensku granicu s Varaždinom, a Ludbreg i Koprivnicu s istočnim dijelom Hrvatske.

Početna točka brze ceste trebala bi biti u Kladarama, Pitomača bi se zaobišla s južne strane, a nakon čvora Stari Gradac planirana dionica trebala bi proći između Rogovca i Bušetine i spojiti se na virovitičku obilaznicu. Natječaj za idejno rješenje otvoren je do 28. travnja, a tvrtka koja će biti izabrana mora u roku godinu dana obaviti traženi posao.

S obzirom na to kakva je trakavica izgradnja brze ceste do Koprivnice, za očekivati je da radovi koji bi razveselili Pitomačane neće tako brzo krenuti. Kamionski promet je taj koji Pitomačanima zagorčava život i zbog čega se već duže traži način da teretna vozila ne prometuju kroz samo središte Pitomače. Razmišljalo se i o obilaznicama kroz samu Pitomaču, no kako je Vlada 2017. godine Podravsku brzu cestu uvrstila u strategiju prostornog razvoja, ta dionica postala je glavno rješenje za prometno rasterećenje Podravske magistrale na pitomačkom području.

Činjenica da kroz Pitomaču dnevno prolazi oko 10.000 vozila odražava se na prometnu sigurnost pa nije ni čudo da se učestalo događaju i prometne nesreće. To je glavni razlog zbog kojeg i županijska vlast Virovitičko-podravske županije preko svojih saborskih zastupnika lobira da se čim prije gradi dio Podravske brze ceste od Pitomače do Virovitice.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

STRAŠAN ZLOČIN U CENTRU GRADA ŠOKIRAO KOPRIVNIČANCE

FOTO Osumnjičeni za razbojništvo u pritvoru, vlasnika ljekarne oštetili za 30 tisuća eura

DETALJI SUDARA U ĐURĐEVCU

FOTO Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći, jedna teško

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Bjelovar, Koprivnica, Križevci i Đurđevac kroz trgove

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI