Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Križevcima najavili cijenu parkiranja i do euro po satu

Kako smo već pisali, naplata parkiranja nakon gotovo dvije godine pauze ponovno kreće, i to, kako je najavio gradonačelnik još uoči zadnje sjednice Gradskog vijeća, od prvog siječnja iduće godine. Tako će građani Križevaca i svi ostali koji parkiraju u gradu ponovno morati platiti kako bi parkirali svoja vozila. Poznate su i podjele na zone parkiranja, a jedino što još nije poznato su – cijene, koje će biti donesene nakandnom odlukom gradonačelnika. Ta se stavka posebno nije svidjela oporbi, koja je na Vijeću glasala protiv njezina donošenja, no i dalje s nedovoljno podignutih ruku kako bi tu odluku još jednom odgodili. No, o ostalim stavkama parkiranja uglavnom nije bilo primjedbi. Svima je u cilju smanjiti gužve u gradu, a posebno u užem centru, gdje bi malo višim cijenama obeshrabrili građane da tamo parkiraju.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako je bilo najavljeno, parkiralištima će se i poslovima oko njega baviti Križevački poduzetnički centar, a kako doznajemo, naplaćivat će se radnim danom od 7 do 19 sati, odnosno subotom od 7 do 15. Naknade za parkiranje na javnim parkiralištima neće se naplaćivati za parkiranje do 10 minuta u prve tri zone te do tri sata u četvrtoj zoni. Parkirališna mjesta dijelit će se u četiri zone, s obzirom na udaljenost od samog centra.

Prva zona uključe Trg Josipa Jurja Strossmayera, S.S. Kranjčevića, Ulicu Mojsija Baltića te Ulicu bana Josipa Jelačića do raskrižja s Ulicom bana Lackovića. Druga zona podijeljena je na Ulicu Tadije Smičiklasa – Trg Milutina Mayera, Ulicu Petra Preradovića, Kralja Tomislava, Ljudevita Gaja, Obrtničku ulicu, Bana Jelačića od Bana Lackovića do potoka Vrtlin te Frankopansku, Matije Gupca i Ulicu Augusta Šenoe. Treća zona uključivala bi Trg svetog Florijana, Ulicu Frana Gundruma, zatim Matije Gupca i Petra Zrinskog, dok bi četvrta zona parkiranja bila na području Trga bana Lackovića.

Gradonačelnik Rajn obećao je još uoči sjednice Vijeća kako će cijene naplate parkiranja biti poznate do kraja godine, a pritom je otkrio kako one neće biti veće od jednog eura po satu, iako će između prve i druge zone biti osjetne razlike, a sve kako bi demotivirao građane da parkiraju u strogom centru grada. – Želja je da se tamo parkiraju oni kojima je to najpotrebnije, a to su u prvom redu tamošnji stanari. Oni će imati i povlaštenu cijenu, odnosno moći će tražiti izdavanje parkirališne karte s povlaštenim uvjetima – poručio je Rajn, pritom istaknuvši kako će to vrijediti za sve zone osim za četvrtu.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI