Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Brojni domaći i strani izlagači okupili se u Likovnoj galeriji

U Križevcima otvorena 1. Međunarodna izložba čipke

Prva Međunarodna izložba čipke, koja je okupila velik broj izlagača iz domaćih i stranih čipkarskih centara, otvorena je u petak, 26. travnja, u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci. Izložba je organizirana u povodu desete godišnjice početka izrade čunčane čipke u Gradskom društvu Crvenog križa Križevci te u sklopu proslave Dana grada Križevaca, istaknula je na početku ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Antonija Pukec.

– Kroz sve ove godine čipkarice su svojim rukama izradile bezbroj čvorića i sudjelovale na brojnim izložbama te svoj rad dovele do savršenstva. Izloženi su najljepši radovi kako domaćih tako i stranih izlagača, nadam se da će i druge potaknuti na izradu ovih niti – kazala je Pukec.

Na same početke izrade Križevačke čunčane čipke osvrnula se predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus naglasivši da je sve krenulo u sklopu programa Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Križevci još 2012. godine. U sklopu istog provodile su se razne kreativne radionice, a radionica izrade Križevačke čunčane čipke krenula je 2014. godine, pojasnila je predsjednica Trbus.

– Tada nam se dogodila gospođa Emina Baričević i krenulo se s tečajevima čunčane čipke. U početku nismo imali predodžbu kako će taj tečaj ići. Danas mogu reći da je kroz tečaj prošlo 70-ak članica i da još uvijek ima interesa – dodala je Trbus.

FOTO Grad Križevci

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati