Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NJIMA Djeca mogu iskazati svoje potrebe ili odgovoriti na pitanje

U Križevcima postavljene komunikacijske ploče namijenjene djeci s teškoćama u govoru

Ploče koje osobama s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom olakšavaju komuniciranje, postavljene su u Križevcima kod Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te u parku pored Udruge „Maslačak“ u Gundulićevoj ulici. Putem komunikacijskih ploča djeca mogu iskazati svoje potrebe ili odgovoriti na pitanje jednostavnim ukazivanjem na istaknute simbole koji se nalaze na ploči.

– Veliki postotak osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju ima komunikacijski problem, a postavljanje komunikacijske ploče omogućava da lakše komuniciraju sa svojim vršnjacima i bliskim osobama. Vrijednost ploče nije samo praktične prirode, njezina sama prisutnost djeluje pozitivno na svijest svih drugih osoba i članova društva koji ju vide – istaknuo je ravnatelj Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci Dario Sokač povodom postavljanja ploča i zahvalio Gradu Križevcima na realizaciji ovog projekta.

Zadovoljni su i članovi Udruge „Maslačak“ na čelu s predsjednicom Udruge „Maslačak“ Tamarom Premuš koja je tom prilikom ujedno najavila da će se uskoro u ovaj park postaviti nove sprave za dječju igru koje su osigurane putem projekta „Zajedno za bolje sutra“. 

Postavljanje i izradu komunikacijskih ploča financirao je Grad Križevci u iznosu od 885 eura, a simbole na ploči su radili djelatnici COOR-a u suradnji s Udrugom „Maslačak“.

FOTO Grad Križevci

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pred kućom ga udario auto, a koljena je dokrajčio padom s konja

Ivan (64) u jednoj ruci ima štaku, a u drugoj motiku: “Danas je neobrađeno toliko zemlje da me duša boli”

"HALO"

UPRAVO Rijedak fenomen na nebu iznad Podravine

NALOŽENO JE UNIŠTENJE

Tvar štetna za zdravlje otkrivena u popularnom prehrambenom proizvodu iz Kine

uredila je prekrasan vrt

VIDEO Marica (83): “Da po cijele dane samo ležim, već bih vjerojatno bila gotova”

NALOŽENO JE DA SE UNIŠTE

U krumpirima iz uvoza otkriven insekticid jako štetan za zdravlje

GRANIČNA KONTROLA

U prehrambenom proizvodu iz Indije pronašli kemikaliju opasnu po zdravlje ljudi


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati