Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Ludbregu je cvijeće skoro duplo jeftinije nego drugdje

Sajmeni dan prošle srijede u Ludbregu prošao je u znaku prodaje cvijeća i aranžmana pred blagdan Svih svetih. Kako se bliži kraj listopada, kupnja cvijeća koje će brojni građani položiti na grobove svojih najmilijih se intenzivira, a tom smo prigodom popričali s nekim od prodavača cvijeća na ludbreškoj tržnici. Tamo su nam rekli kako su porasle cijene gotovo svega što se nalazi u ponudi, što je djelomično i očekivano zbog inflacije, no kako su, konkretno u Ludbregu, cijene tog cvijeća i dalje manje nego u drugim mjestima poput Koprivnice.

Priča je objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Buket cvijeća koji u Ludbregu košta 250, u Koprivnici možete dobiti za 450. Naravno, ovisi o prodavaču i cvijeću koje već tražite. No, u odnosu na prošlu godinu, cijene su svakako porasle – rekli su nam neki od prodavača.

Jedni od onih koji na tržnici tradicionalno, uz neke druge proizvode, prodaju i cvijeće je i OPG Virag iz Kapele Podravske, koji nam je sve navedeno i potvrdio.

– Sve je otišlo gore. I zemlja, i tegle za cvijeće, pa i celofan. Ono što je prošle godine bilo 20 kuna, sada je skoro 40, a moraš se nekako pokriti – rekla nam je Ružica Virag.

Ružica Virag: stalno nas zatječu neke nevolje

– Ove krizanteme u loncima budu čak i oko 70-80 kuna. No, one se tradicionalno prodaju uoči samih Svih svetih. Maćuhice koje su bile po dvije kune sada se prodaju po četiri. Na to ne možemo utjecati, nama samo dolaze računi i nitko nas ne pita, a proizvodnja mora ići – tvrdi Ružica.

– Nakon onog velikog nevremena na našem području morali smo obnavljati vlastite objekte koji su pretrpjeli oštećenja. Sveukupno njih tri, a jedan smo staklenik morali srušiti, sve je staklo bilo slomljeno, pa smo digli jedan plastenik. Još uvijek čekamo da se nešto od toga vrati u normalu kako je bilo – zaključuje Ružica.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI